Користувацький вхід

Структурні типи порівняльних конструкцій у творах Ліни Костенко

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

У сучасній українській мові широко використовуються порівняльні конструкції різних структурних типів, що свідчить про важливу роль порівняння в мисленні людини, її пізнавальній діяльності.
До останнього часу погляди науковців на структуру, семантику й функції порівняльних конструкцій не є узгодженими, нерідко суперечать один одному, що свідчить про відсутність загальноприйнятої концепції порівняння в українській мові. Мова художніх творів засвідчує загальні процеси, що відбуваються у літературній мові.
Поетичний світ Ліни Костенко - це особливий поетичний простір, де кожне слово вирощуєсться довго і терпляче, мов перлина, це світ оригінальний, вражаючий своєю глибиною. Незважаючи на те, що про творчість Ліни Костенко написано чимало, однак наукові розвідки торкаються питань у літературному аспекті. У даному дослідженні розглядаються питання особливості функціонування порівнянь у творах поетеси.Мета дослідження полягає у з'ясуванні структурних особливостей і семантичного потенціалу компонентів порівняльних конструкцій у творах видатної української поетеси Ліни Костенко.

Автор: 

Курдибаха Антоніна Йосипівна
вчитель української мови та літератури
Юхимівської середньої загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів Шаргородського району Вінницької області

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі