Користувацький вхід

Останні публікації

Майстер-клас "Лялька-берегиня"

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


1

З давніх часів слов'яни робили ляльок з соломки, дерева, клаптиків тканини, ниток; наряджали їх, навколо них водили хороводи, затівали ігри, потім, з піснями, носили їх на руках. У піснях просили гарного врожаю, сприятливої для землеробства погоди, а дівчата - щасливого кохання. Потім ляльку кидали в річку або спалювали.
Лялька була поруч з людиною все її життя. Оберіг давали в дорогу чоловікові, синові або братові. Зроблену своїми руками дбайливо мати дарувала дочці перед заміжжям. Нареченій на весілля було прийнято дарувати ляльок, щоб у новій родині було багато діточок. Тому святкова лялька на капоті автомобіля під час весілля і в наші дні - відгомін саме цього обряду!
Обереги для дому своїми руками робляться тільки з добрими (світлими) думками, їх завдання – захистити людину від «злих сил», прийняти на себе хвороби і нещастя, підвищити добробут людини.

Автор: 

Біла Юліана Ігорівна – керівник гуртка «Світ гобелену» комунального позашкільного навального закладу «Палац дитячої та юнацької творчості Центрально-Міського району» Криворізької міської ради. Народний майстер Національної спілки майстрів народного мистецтва України. Член Національної спілки майстрів народного мистецтва України.

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі