Користувацький вхід

Як бути здоровим і безпечно поводитися

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

«Здоров’я – це ще не все, але все інше без нього – ніщо» – так говорить народна мудрість. Саме тому, проблема здоров’я належить до глобальних проблем, вирішення яких обумовлює подальший розвиток соціуму. Особливої уваги потребує молодь. Усвідомлення нею цінностей здоров’я, розуміння визначальної ролі здорового способу життя та формування індивідуальної поведінки на цих засадах.
Працюючи у сфері формування у дітей навичок здорового способу життя вчителя фізичної культури головну увагу зосереджують на питанні: «Як бути здоровим і безпечно поводитися?». Проте, зрозуміло, що цього замало. Знати, як поводитися, не означає погоджуватися з цим, а тим більше реалізовувати це у своєму житті. Тому, просвітницькі заходи спрямовуються на формування практичних умінь та навичок, сприятливих для здоров’я у дітей, а також і у їхніх батьків. Педагоги впливають на дітей не тільки безпосередньо, а й через їхніх батьків. Наголошуючи дорослим про важливість ведення здорового способу життя та виховання дітей на основі особистого прикладу.
Працюючи з батьками в даному напрямку педагоги мають вирішувати такі завдання: формувати у батьків життєві навички, сприятливі для здоров’я, а також підвищення їх життєвої та професійної компетентності, адже тільки здорова особистість може виховати здорову особистість. Успішністю проведення превентивної роботи з батьками є проведення занять у формі тренінгів, з широким використанням інтерактивних технологій як на батьківських зборах, так і на окремих заняттях з питань життєдіяльності учнів, що можуть впливати на здоров’я дітей. Ефективними є також спільні заняття дітей, педагогів і батьків.

Автор: 

Гонтар Олег

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі