Користувацький вхід

Консультація для батьків «Формування здорового способу життя у дошкільнят»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Дошкільний вік є вирішальним у формуванні фундаменту фізичного і психі-чного здоров,я. Саме до семи років йде інтенсивний розвиток організму. У становлення функціональних систем організму закладаються основні риси особистості, формується характер. Важливо на цьому етапі сформувати у дітей знання та практичні навички здорового способу життя. Пріоритетним напрямком у дошкільному вихованні, сьогодні є підвищення рівня здоров,я дітей, формування навичок здорового способу життя, а також підвалини і потреби в регулярних заняттях. Слід відзначити відсутність у дітей фізичних якостей (посидючості, вміння напружуватися без шкоди здоров,ю, елемен-тарно коригувати свій емоційний стан, переключатися з однієї діяльності на іншу). Отже, виникає необхідність створення такої системи роботи, при якій відбувається інтеграція оздоровчої діяльності, в освітню, що зрештою сприяє збереженню та зміцненню фізичного і психічного здоров,я дитини.
Здоров,я - це не тільки відсутність хворобливого стану, оптимальної праце-здатності, емоційного тонусу, а й фундамент майбутнього благополуччя особистості. Тому головними завданнями щодо зміцнення здоров,я дітей в дитячому садку, є формування у них уявлень про здоров,я - однією з голов-них цінностей життя. Педагоги і батьки повинні навчити дитину правильному вибору в будь-якій ситуації. Тільки корисному для здоров,я та відмови від усього шкідливого. Прищепити дитині з малих років правильне ставлення до свого здоров,я та відповідальності за нього. Ці завдання повинні вирішуватися створенням цілісної системи щодо збереження фізичного, психічного і соціального благополуччя дитини. Особливу увагу слід при-діляти наступним компонентам ЗСЖ:
1. Рухова діяльність, прогулянки.
2. Раціональне харчування, дотримання правил гігієни.
Правильне харчування забезпечує нормальну статуру і розвиток організму. Наступний фактор здорового способу життя - загартовування. І дійсно вико-ристання природних сил природи призводить до того, що людина робиться загартованим, успішно протистоїть несприятливим факторам зовнішнього середовища.
Завдання роботи з формування здорового способу життя дошкільників.
Формувати уявлення про те, що бути здоровим добре, а хворіти погано. Про деякі ознаки здоров,я: виховувати навички здорової поведінки, рухатися, їсти побільше овочів і фруктів. Мити руки, не злитися, не хвилюватися, бути доброзичливим. Більше бувати на свіжому повітрі. Розвивати вміння розповідати про своє здоров,я, виробляти навички правильної постави.

Автор: 

Лазаренко Тамара Дмитрівна, вихователь ДНЗ №4 "Росинка" м. Лисичанськ Луганської обл.

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі