Користувацький вхід

КОЛОВЕ ТРЕНУВАННЯ ЯК ДІЙОВИЙ МЕТОД ОРГАНІЗАЦІЇ ДІЯЛЬНОСТІ УЧНІВ СЕРЕДНІХ КЛАСІВ НА УРОКАХ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Для виховання фізичних здібностей учнів великого значення набуває розробка таких форм занять, які б давали можливість ураховувати індивідуальні можливості учнів та були досить ефективними.
Тому на сучасному етапі розвитку закладів загальної середньої освіти значно підвищився рівень вимог до діяльності педагогів. Перш за все це торкається рівня професійної підготовки вчителів фізичної культури, їх науково-методичної підготовки, оволодіння теорією та практикою прогресивних технологій здійснення навчально-тренувального процесу. Одним з основних шляхів реформування освіти визначено забезпечення розвитку освіти, на основі нових прогресивних концепцій, запровадження сучасних педагогічних технологій та науково-методичних досягнень.
Важливим компонентом цієї роботи слід вважати організаціє та методику проведення уроку фізичної культури в ЗЗСО. Урок є основною формою шкільного фізичного виховання.
Урок – це складне, обумовлене взаємодією вчителя та учнів в єдиному освітньому процесі педагогічне явище, яке має сприяти досягненню цілей всебічного розвитку особистості учня.
Слід чітко усвідомити, що якість кожного уроку визначається тим дидактичним процесом, який здійснюється на уроці.
Останнім часом вчителями та науковцями особливо інтенсивно провадяться пошуки нових та удосконалення відомих методів навчання, тренування та організації учнів на уроці фізичної культури в нашій державі й за кордоном.
Сьогодні для виховання фізичних здібностей школярів, для оволодіння уміннями і навичками великого значення набуває розробка таких форм занять, які б давали можливість масово ураховувати індивідуальні можливості учнів.
Одна з таких форм дістала назву «система (метод) колового тренування».
Волков Л.В., Минаєв Б.М., Шиян Б.М. ще декілька десятків років тому відзначали, що така система організації занять широко застосовувалася на уроках фізичної культури у середньому шкільному віці, тренуванні юних спортсменів, при навчанні студентської молоді.

Автор: 

Соколенко Д., Івахненко В.О.

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі