Користувацький вхід

«Витівки чаклуна» підсумкове комплексне заняття. Старша група.

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Мета: закріпити вміння дітей називати країну та місто в якому живемо, знати що є в країні, в місті, де живуть люди, символіку країни, пояснювати її, знаходити серед інших, знати слова гімну. Вміти представляти себе (П.І.П.), знати домашню адресу. Вчити розуміти, що таке біда інших людей, розвивати бажання їм допомагати, розуміти мотивацію своїх вчинків.
Визначати і розставляти цифри в певному порядку, лічити кількісною, порядковою, та оберненою лічбою. Закріпити знання суміжних чисел, називати попереднє та наступне число. Закріпити вміння виконувати завдання на склад числа. Закріпити знання геометричних фігур та математичних знаків.
Візуально розпізнавати букви, розуміти що таке буква, звук. Вчити впізнавати та називати голосні звуки за артикуляцією. Розрізняти голосні та приголосні звуки, називати їх особливості. Вміти робити звуковий аналіз слів, пояснювати невідповідність букв та звуків у деяких словах.
Вчити розрізняти частини зовнішній вигляд, будову тваринного світу, знаходити відповідність частин цілому. Вміти працювати в парах, швидко відповідати на бліц-запитання. Розрізняти живу та не живу природу, вміти давати пояснення.
Вчити виконувати попередню роботу, як підготовчий етап. Розрізняти квіти, називати їх , розуміти їх значення у вінку. Розуміти значення слова - оберег, називати обереги символи України. Закріпити вміння самостійно виконувати роботу.
Розвивати пам'ять, увагу, уяву, мислення, фонематичний слух, мовлення, пізнавальну активність. Прищеплювати почуття любові до рідної Батьківщини, бажання допомагати іншим. Виховувати доброзичливість, самостійність, дружелюбність.

Автор: 

Братко Ірина Іванівна, вихователь. СДНЗ №13, м.Кам'янське.

Джерело: 

Комплексні заняття в ДНЗ. Розробки занять для дітей 4-6 років / О.М.Гладченко, О.А.Шевцова; іл.. О.А.Семякіна. – Х.: Вид. група «Основа», 2008.

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі