Користувацький вхід

Хоровий спів як потужна здоров’я зберігаюча технологія.

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Наш світ не був би таким прекрасним без численних звуків, що постійно супроводжує нас протягом життя.
З давніх-давен люди помітили позитивну дію звуків на організм. Фахівці впевнені, що конкретна нота позитивно впливає на конкретний орган, лікуючи конкретні хвороби. З часом виникає наука музична терапія.
Варіантом активної музичної терапії є спів.
Сила звуків, які людина утворює своїм голосом є унікальною. Співати не тільки приємно, але й корисно. Тим більше спів найдоступніший вид музичної діяльності для будь-кого. Необов’язково бути професіоналом, аби на собі відчути позитивний вплив співу. Звукосполучення ОМ знижує тиск, приводить до балансу тіло, розум і серце. УХ, АХ, ОХ – звільняє від негативної енергії. Ці звуки важливо проспівувати в розспівках, поспівках, вокальних вправах.
Дихання – основа життя. Спів – мистецтво правильного дихання. Співом лікують заїкання.

Перевага групової вокалотерапії полягає в поєднанні уваги до свого організму (функція гортані, шийної мускулатури, діафрагмаи легені). Під час співу у хорі створюється своєрідна емоційна атмосфера. Знижується напруга, скутість, відчуженість. Створюється взаєморозуміння між учнями.

Хорове мистецтво є найголовнішим засобом художньо-естетичного виховання учнів. Воно організовує і дисциплінує учнівський колектив. Завдяки емоційному єднанню учнів хоровий спів володіє глибинними і могутніми можливостями розкриття кращих рис особистості, а не лише вихованню ерудитів та аматорів мистецтва.
Співаючи в хорі діти покращують свій фізичний стан, тому що спів позитивно впливає на самопочуття. Збагачують внутрішній світ. Оволодівають майстерністю артистичного виконання вокальних творів.

Хоровий спів допомагає виховувати в учнів моральні якості. Створює умови залучення до світу гармонії і краси музичних творів. Співаючи діти знайомляться з кращими зразками національної культури, класичної спадщини і народної творчості.

Стародавні китайці вважали, що коли людина співає зранку її душа розквітає, як чарівна квітка. У стародавній Індії мешканці завжди покращували здоров’я за допомогою танцю і співу.
Вплив співу на стан людини не залишився поза увагою у сучасних науковців. Психологів і лікарів. У своїх висновках вони одностайні і радять усім і кожному співати із задоволеннямю . Адже спів піде на користь і душі . І тіла.

Автор: 

Воронкова Раїса Петрівна

Джерело: 

авторська робота

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі