Користувацький вхід

Права дитини

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Щоб стати гідними громадянами нашого багатонаціонального та багатокультурного суспільства, діти з самого раннього віку мають знати свої права та обов’язки по відношенню до інших громадян: дітей, дорослих, людей похилого віку та людей з фізичними або психічними вадами.
В свою чергу, школа є закликана надати дітям рекомендації щодо культури спілкування як з однолітками, так і з дорослими людьми, толерантно та гуманно ставитись до поглядів і поведінки інших людей, а також нагадати їм правила поведінки в сім’ї, школі, різних закладах та громадських місцях.
Уроки французької мови в школі можуть також ефективно сприяти реалізації названих вище цілей.
В світі поставлених задач, вчителі французької мови СШ №10 м. Одеси пропонують підбір навчальних матеріалів за темою «Права дітей», послідовне вивчення яких сприяє розвитку в учнів вмінь та навичок спілкування по даній темі, поширює їхній кругозір та закріплює нові лексичні компетенції.
Робота починається з історичної довідки по темі, далі йдуть кілька текстів про права та обов’язки дитини у Франції. Питання до текстів ініціюють учнів порівнювати дотримання дорослими та дітьми прав неповнолітніх в Україні та Франції, а також дотримання дітьми обох країн своїх обов’язків.
Як показала практика вивчення текстів, виконання завдань до них, багатий лексичний матеріал, а також вправи за темою дозволяють учням поширити свої знання з соціології та країнознавства, навчають спілкуватися за заданою темою. Усі запропоновані види діяльності учнів націлені на виконання ними творчих робіт. Останні два види вправ саме й є такими.
Представлену авторами роботу запропоновано для вивчення на уроках французької мови у старших класах середньої школи.

Автор: 

Полілова Лідія Василівна
Карханіна Ольга Леонідівна

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі