Користувацький вхід

Вечір відпочинку для батьків дітей 3 року життя

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Вечір відпочинку для батьків дітей 3 року життя

Мета: Познайомити батьків із дітьми групи, познайомити між собою сім’ї вихованців групи, сприяти створенню дружної групової родини, спонукати батьків змістовно і всебічно займатись вихованням власних дітей, співпрацювати із дошкільним закладом.
Хід заходу:
Родини сидять за столами. Звучить музика.
В. Вітаємо Вас, дорога наша групова родино! У кожній гарній родині всі добре знають одне одного, тому ми сьогодні зібралися всі разом у казковій домівці наших дітей на родинне свято. Хочемо, щоб усі познайомились ближче, подружилися для того, щоб співпрацювати разом, зробити життя наших дітей змістовним, захопливим і цікавим.
Частина нашої казкової домівки , його основа – це ви, мами і татусі, бабусі та дідусі, братики та сестрички. Друга частина нашої казковаї домівки – це ми, працівники дитячого садочка. Знайомтесь: завідувач дошкільного закладу –Черненко Світлана Олександрівна. Вихователі: Крапивницька Світлана Павлівна і Кирилова Марина Валеріївна – саме ми виховуватимемо, навчатитимемо та розвиватимемо наших дітей.
Помічник вихователя –Жулінська Тетяна Борисівна –саме вона тримає чистоту в групі, пропонує дітям добавку, щоденно застеляє ліжка, усіх одягає і взуває.
Музичний керівниу – Брюзгіна Людмила Іванівна – ця людина поведе наших дітей у чарівний світ музики і танцю.
Вчитель-логопед – Холодович Інна Анатоліївна – саме вона буде вчити наших дітей правильно вимовляти всі звуки рідної мови.
А головна частина нашого казкового дому – це наші діти. Кажуть, у світі є багато нерозгаданих таємниць, і найбільша з поміж них – любов батьків і дітей. Те, що в цій залі зібралися ми всі свідчить, що для батьків їхні діти найкращі у світі. Ще ми зібрались для того, щоб краще пізнати себе і близьких нам людей. А розпочнемо зі звичайної статистики.
Як ви знаєте наша група називається – « Бджілка», а бджілки живуть у вулику, тож у нашому вулику живуть двадцять п’ять бджоленят : дві Каті, дві Маші, дві Валерії, дві Ганусі, три Данила, Альбіна, Настя, Валера, Даринка, Сашко, Емілія, Кирилко, Оленка, Денис, Поліна, Тимур, Мілана, Богдан і Злата.
Серед мам – дві Вікторії, дві Али, дві Каті, дві Олени, Анжела, Ілона, дві Тані, Віолета, Оксана, дві Наталії, Юля, Карина, Людмила, Лілія,Марина, Віта , Світлана і дві Олесі.
Серед татусів у нашій груповій родині такі імена: десять Олександрів, Іван, Володимир, Сергій, Олексій, Роман, Вадим, Артем, Дмитро, Андрій, В’ячеслав, Костянтин,Ігор, Миколай.
В. – Ось така наша родина.
(Звучить пісня за вибором музичного керівника, на екрані слайди – сімейні фото родин)
В. – Кажуть, що в 2012 чи то 2013 році в долі нашої країни сталася надзвичайна подія. Спитаєте , яка? Тоді ми теж про це не знали. Навіть не здогадувались. А світ у цей час вітав народження дітей: хлопчиків і дівчаток, красенів і красунь, безпомічних і таких беззахисних. Потім доля подарувала нам зустріч - нас ,вихователів, і ваших дітей.
(мама дитини читає вірш )
Життя по-різному складається в людини.
Бо це вже як судилося кому,
В одних воно як пісня лебедина,
А в інших наче зовсім не було.
Та мова наша нині про родину,
Про дітвору й поважних їх батьків,
Про те, що має кожен з Вас
Чудових доньку й сина,
І хай так буде у продовж віків.
Всі ми різні, трохи незнайомі,
Тож історії почути нам пора,
Як щаслива мама й гордий тато
Вперше зустрічали немовля.

В. – Родовід нашої групи розпочався від сім’ї Чащіних. Так гарно сонечко сміялось у ті вересневі дні, і квіти квітували буйним цвітом, - у сім’ї Чащіних сталося диво, з’явилась на світ дівчинка Злата, яку всі давно чекали.
(запитання до батьків)
- Чи пам’ятаєте Ви , якою була погода в день народження вашої донечки? І хто дав таке чудове ім’я немовлятку?
( відповіді батьків)
В. – В золоті жовтневі дні, коли по Первомайську крокувала осінь до трьох осель завітав лелека і подарував чудових дівчаток: Клименко Олександру і Катерині – Альбіну, Починок В’ячеславу і Людмилі – Оленку, а Галебі Вікторії – Настуню.
В. - Всі дівчатка дзвінким дитячим криком сповіщали місту про себе.
(запитання до батьків)
- Чи дошкуляли діти криком уночі? Хто частіше вставав до колиски?
В. – Уявімо, як то було. Ваші немовлята щойно з’явилися на світ. Шановні чоловіки, хто хоче пригадати ці приємні миті. Щоб Ваші спогади стали яскравішими, згадайте, як ви пеленали свою дитинку.
( проводиться конкурс «Запеленай дитину»)

В. – Молодці наші татусі, гарно запеленали дітей, але чомусь вони плачуть. Що слід зробити, коли плаче немовля? Так, поколисати і заспівати колискову. Наші діти, теж іще маленькі і їм теж потрібні колискові.
( мама співає колискову)

В. – Наприкінці осені нетерпляче чекали свята в сім’ї Калачових. Не оминув лелека і їхню оселю, - приніс Сергію і Віолеті маленьке янголятко – синочка Данилка.
( запитання до батьків)
- А яку колискову співали ви, своєму новонародженому синочку?
(відповіді батьків)

В. – В грудневі дні в сім’ях Боровських, Рибак і Панченко всі раділи. На свята Бог послав їм чудових красунь донечок – Катрусю, іще одну Катрусю і Ганночку.
( запитання до батьків)
- Якою була вага і зріст ваших донечок при народженні?
( відповіді батьків)

В. – Із нетерпінням чекали дива сім’ї Шевченко і Молдованових. До їхніх квартир лелека прилетів серед зими, і приніс Олександру і Марині чудового хлопчика Тимура, а Олександру і Наталії гарненьку дівчинку Валерію.
( запитання до батьків)
- Чи пам’ятаєте Ви ,у скільки місяців ваші діти зробили перші самостійні кроки? Як це сталося?
(Відповіді батьків)

В. – В самому кінці зими, тріскучими лютневими морозами, коли всім було холодно, теплом зігрілися оселі сімей Музика, Нємєц, Дозіденко і Лук’янових. У Олександра і Олени, Дмитра і Алли з’явилися маленькі принцески – Мілана і Валерія. А у Івана і Ілони, Артема і Карини – чудові хлопчики Кирил і Данилко.
( запитання до батьків)
- Коли з’явились перші зубчики у ваших діток, хто першим це помітив і чим все це закінчилось?
(відповіді батьків)

В. – Коли весна робила свої перші несміливі кроки, родинам Кузнєцових і Годловських лелека на весняних крилах приніс перших весняних немовлят: Вадиму і Наталії – синочка Данилка, а Олександру і Анжелі – гарненьке дівчатко – Машуню.
(запитання до батьків)
- Які перші слова вимовили ваші діти?
(відповіді батьків)

В. – Найрідніше в світі слово
Так звучить у рідній мові
Мати, матінко, матуся.
Мамо, мамочко, мамуся,
Називаю тебе я.
Рідна ненечко моя.
- Так, найчарівніша, наймиліша, найдобріша для своєї дитини – мама. Але сьогодні було б не справедливо забувати про тат, бо без них мамина врода, доброта, ніжність не цвіла б так яскраво. Найкраще про своїх коханих, любих дружинах розкажуть люблячі, уважні чоловіки.
(проводиться вправа «Ланцюжок ніжних слів»)

В. У квітневі дні в родині Батовських усі раділи, Бог послав їм малесеньке янголятко, - гарненьке дівчатко –Машуню. Як гарна квіточка в садку цвіте, отак дівчатко це росте.
(запитання до батьків)
- Хто дав таке чудове ім’я вашій красуні?
(відповіді батьків)

В. – А у травні стався справжній «бебі-бум», лелеки не встигали відпочивати, тому що в родинах Гітун, Ковтуненко, Коломієць, Люткевич і Нікітіних один за одним з’явилось п’ять немовлят: у Олександра і Олесі, Юлії і Михайлу, Романа і Оксани – гарненькі хлопчики – Сашуня, Валерій і Дениска. А у Андрія і Катерини, Олександра і Олесі – чудові дівчатка – Гануся і Даринка.
(запитання до батьків)
- Якими б ви хотіли бачити своїх дітей у майбутньому?
(відповіді батьків)

В. – А у червні Швець Світлана та Діордіященко Тетяна подарували своїм чоловікам донечок, схожих на сонечко – Поліну і Емілію.
(запитання до батьків)
- Чого ви найбільше бажаєте своїм діткам?
( відповідь батьків)

В. – Сьомого липня у квартиру Олексія і Алли Булкіних завітав лелека, на своїх крилах він приніс хлопчика. І назвали його Богданчиком.
( запитання до батьків)
- У скільки місяців Богданчик почав ходити?
(відповідь батьків)

В. – Ось так поступово наш казковий вулик заселився мешканцями, і вже майже рік в ньому не вщухає дитячий гомін, дзвінкий сміх, а інколи і плач. Але таке життя – в ньому є все і радощі і печалі.

(під дитячу музику демонстуються слайди «Перші кроки у
садочку)

В. – В Україні кажуть: « Від родини йде життя людини, без сім’ї немає щастя на Землі». Ми хочемо Вам побажати:
Нехай в цей день у вас душа співає,
На білій скатертині будуть хліб і сіль,
Своїм теплом хай рідні вас зігріють,
Слова вітання линуть звідусіль.
Нехай добро до вас щоднини прибуває,
Як струмінь чистої, джерельної води.
Хай зло ваші життєві стежки оминає,
А радість поруч йде в житті завжди.
Бажаєм вам пісень, що лиш весна співає,
І музики, що награють ліси,
І квітів тих, що раз лиш розцвітають,
І повні пригорщі любові і краси.
(Слайд презентація «Розмова дитини з Богом»)
В. – Батьки і діти, діти і батьки!
Нерозділене і довічне коло.
Хай цвіте життєдайне наше поле.
І не на день майбутній ,
А на всі віки!
В. – Ми щиро вдячні вам за цю приємну зустріч, що зігріла нас усіх любов’ю і добром, і запрошуємо всіх до чаювання.

Кінець.

Автор: 

Крапивницька Світлана Павлівна
вихователь ЗДО №24 "Гвоздичка"

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі