Користувацький вхід

Корекційно-розвивальне заняття в сухому басейні «Чарівне озеро» (Для дітей середнього дошкільного віку з синдромом гіперактивності з дефіцитом уваги)

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Використання сухого басейну у роботі психолога з дошкільниками з затримкою розвитку для корекції гіперактивності з дефіцитом уваги.
Безліч різнокольорових кульок в басейні привертають увагу дитини і допомагають встановити з нею контакт. Крім того, діти які мають затримку розвитку з синдромом гіперактивності та порушенням уваги мають низьку мотивацію до будь-якої діяльності, яка потребує організації та концентрації уваги. Їм дуже важко обмежувати себе у рухах, слухати та виконувати інструкцію дорослого. Гра у басейні викликає у дітей позитивний настрій саме тому, що вона не обмежує рухів дитини, як того часто потребують інші види діяльності, а навпаки передбачає їх. Тому басейн стає для гіперактивної дитини мотиваційним стимулятором на виконання вправ для розвитку уваги. Це особливо має значення на початку корекційної роботи з такими дітьми, які зовсім не вміють ще керувати своєю увагою та слухати дорослого, виявляють негативізм та різні порушення у поведінці. Також, ігри з кульками допоможуть малюкам вдосконалити не тільки моторні навички, а й познайомитися з кольором та кількістю.
Кульки в басейні діють як загальний масаж, впливають на розслаблення гіпертонуса м’язів, який є одним із симптомів синдрому. Позитивний емоційний фон, який створюється на заняттях з використанням сухого басейну сприяє підвищенню самооцінки дитини, дає змогу зняти емоційне напруження, яке відчувають діти та створити атмосферу довірливих стосунків між дітьми та дорослими.

Автор: 

Практичний психолог Херсонського спеціального дитячого садка №8 Херсонської міської ради Нечитайло Наталя Євгенівна

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі