Користувацький вхід

Перспективний план дидактичних ігор за методикою «Палички Кюїзенера» для дітей старшого дошкільного віку

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Перспективний план
дидактичних ігор за методикою «Палички Кюїзенера»
для дітей старшого дошкільного віку.
Упорядкувала Шарапа В.Д.,
вихователь ДНЗ №30 «Краплинка»,
м.Первомайськ, Миколаївської обл.
Вересень.
1. Д / гра: "Кольорові килимки».
Мета: поглиблювати знання дітей про склад числа з двох менших чисел. Розвивати розуміння того, що чим більше число, тим більше варіантів розкладання. Розвивати логічне мислення, увагу.
2. Д / гра: "Граємо з кольором».
Мета: закріпити поняття кольору. Розвивати вміння комбінувати колір в малюнку. Вчити дітей працювати з алгоритмами. Розвивати спостережливість, пам'ять, увагу, фантазію.
Жовтень.
1. Д / гра: "Вимірювання з допомогу палички-мірки».
Мета: вчити дітей вимірювати об'єкти. Знайомити з умовними мірками. Закріплювати склад числа, вміння рахувати.
2. Д / Гра: "Доповни».
Мета: вправляти в рахунку в межах 10. Вчити порівнювати поруч стоять числа. Закріплювати знання про склад числа. Розвивати увагу, мислення.
Листопад.
1. Д / Гра " Запам'ятай».
Мета: розвивати увагу, пам'ять, спостережливість. Закріплювати знання дітей про властивості паличок Кюїзенера.
2. Д / гра: "Підбери цифру».
Мета: закріплювати знання про цифри в межах 10. Вправляти в умінні співвідносити кількість предметів з цифрою. Тренувати в рахунку. Розвивати увагу, пам'ять, логічне мислення.
Грудень.
1. Д / гра: "Кольорові числа».
Мета: закріпити рахунок в межах 10. Вправляти в умінні співвідносити кількість предметів з цифрою. Розвивати увагу, пам'ять, логічне мислення.
2. Д / гра: "По порядку ставай".
Мета: закріпити рахунок в межах 10. Тренувати в прямому і заворотному рахунку. Розвивати вміння знаходити місце числу в числовому ряді. Розвивати увагу, мислення, пам'ять. Розширювати просторові уявлення. Удосконалювати рухові навички.
Січень.
1. Д / гра: "Магазин іграшок».
Мета: вправляти в рахунку в межах 10. Закріплювати знання складу числа в межах 10. Розвивати увагу, пам'ять, мислення. Розвивати вміння спілкуватися з однолітками. Удосконалювати контакти в спільній грі. Розширити знання дітей про професію продавця.
2. Д / гра: "Хто де живе».
Мета: закріплювати знання дітей про склад числа 6 з одиниць і двох менших чисел. Розвивати образне мислення. Розвивати вміння виявляти наявність декількох ознак (колір, величину).
Лютий.
1. Д / гра: "Склади числа».
Мета: закріпити рахунок в межах 10. Знайомити дітей зі складом числа з одиниць і двох менших чисел. Розвивати увагу, пам'ять, логічне мислення.
2. Д / Гра: "Ваги».
Мета: закріплювати розуміння відносин між числами натурального ряду (більше, менше, більше на..., менше на...), вміння збільшувати і зменшувати кожне з чисел на 1. Закріплювати знання про склад числа. Вправляти у вирішенні простих арифметичних дій. Розвивати вміння співвідносити числа, складені з різних паличок. Розвивати увагу, спостережливість, логічне мислення.
Березень.
1. Д / гра: "Більше-Менше».
Мета: закріплювати розуміння відносин між числами натурального ряду. Познайомити і навчити користуватися знаками <,>. Удосконалювати знання дітей про палички Кюїзенера. Привчати вживати в мові не Колір палички, а число, яке воно позначає.
2 . Д / гра: "Знайди будинок для палички».
Мета: удосконалювати вміння дітей співвідносити кольорові числа з цифрами. Вправляти в рахунку в межах 10. Розвивати увагу, пам'ять, логічне мислення.
Квітень.
1. Д / Гра: "Розвідник».
Мета: розвивати вміння дітей працювати паличками Кюїзенера. Вправляти у виконанні арифметичних дій. Розвивати навички додавання і віднімання чисел. Удосконалювати вміння дітей працювати з карткою – схемою.
2 . Д / гра: "Конструювання цифр».
Мета: продовжувати вчити порядковому рахунку в межах 10. Удосконалювати знання дітей про цифри. Розвивати вміння зображати цифру різними способами (малювати, ліпити, писати, конструювати). Розвивати пам'ять, уяву, мислення, конструктивні здібності.
Травень.
1. Д / гра: "Число-головоломка».
Мета: удосконалювати вміння дітей виконувати арифметичні дії паличками Кюїзенера. Розвивати вміння співвідносити число з цифрою. Розвивати образне, логічне мислення.
2 . Д / гра: "Що пропустили?»
Мета: закріплювати прямий і зворотний рахунок. Удосконалювати знання дітей про закономірності паличок. Кюїзенера. Розвивати увагу, пам'ять, логічне мислення.

Автор: 

Шарапа В.Д.,
вихователь ДНЗ №30 «Краплинка»,
м.Первомайськ, Миколаївської обл

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі