Користувацький вхід

Останні публікації

Збірник уроків з предмета «Інформаційні технології». «Використання електронних таблиць (Місrоsoft Excel)»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


1
У даному збірнику зібрані плани уроків по темі: «Використання електронних таблиць (Місrоsoft Excel)». Електронні таблиці Microsoft Excel є найбільш часто використовуваним додатком інтегрованого пакету MS Office для розв'язання різноманітних завдань, так або інакше пов'язаних з обчисленнями і розрахунками.
У даній роботі представлено матеріали уроків інформаційних технологій з теми: «Використання електронних таблиць (Місrоsoft Excel)», а саме:
 «Табличний процесор МS Exsel». Головне завдання якого ознайомити учнів з поняттям електронної таблиці, її функціями та призначенням; навчити завантажувати їх, а також працювати з ними; виховувати культуру учнів, увагу, акуратність, дисциплінованість; розвивати мислення, уміння формулювати та висловлювати власну думку, правильно вести конспекти.
 «Форматування таблиць в Exsel». Завдання уроку сформувати навички з форматування таблиць: форматування комірок, рядків і стовпців, форматування книги; розвивати інформаційну компетентність; вихувувати культуру здобувачів освіти, увагу, актуальність, дисциплінованість; розвивати мислення, уміння формулювати та висловлювати власну думку правильно вести конспекти.
 «Використання розрахунків в Exsel». На уроці здобувачі освіти повинні набувати практичних навичків обробки табличної інформації за допомогою формул, використовувати в формулах різні типи даних та операторів, сформувати вміння діагностувати та виправляти помилки в формулах, знати правила запису та копіювання формул в інші клітинки, розвивати логічне мислення учнів; розвивати в учнів пізнавальні здібності до роботи з електронними таблицями, формувати навички розв’язування задач; виховувати інформаційну культуру під час введення і редагування табличних даних, упевненість в оволодінні новою темою; формувати акуратність і увагу під час введення складних формул.
 «Побудова діаграм в Excel». Завдання уроку сформувати знання про типи діаграм у середовищі табличного процесора MS Excel та засоби їх настроювання; навчити будувати діаграми, настроювати параметри відображення діаграми, області даних та рядів даних; розвивати логічне мислення, креативність; виховувати інформаційну культуру, дбайливе ставлення до комп’ютерної техніки.
 «Використання Microsoft Offiсe Excel під час вирішення професійних задач». Навчити учнів використовувати табличний процесор для розв’язання професійних галузевих задач, відпрацювати навички роботи з формулами; розвивати увагу, логічне мислення; виховувати впевненість у своїх силах, відповідальність за доручену справу; виховувати культуру учнів, увагу, акуратність, дисциплінованість; розвивати мислення, уміння формулювати та висловлювати власну думку, правильно вести конспекти.
Робота рекомендується для викладачів інформатики та інформаційних технологій.
Автор: 

Тимошенко Олена Леонідівна

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі