Користувацький вхід

МЕТОДИЧНА РОЗРОБКА УРОКУ з предмета «Облік, калькуляція та звітність» на тему «Документи, відтворюючі роботу виробництва за день» (сквозна задача)

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

ХХІ століття – це час переходу до високотехнологічного інформаційно госуспільства, у якому якість людського потенціалу, рівень освіченості і культури всього населення набувають вирішального значення для економічного і соціального поступу країни. Освіта ХХІ століття – це освіта для людини. Її стрижень – розвиваюча, культуротворча домінанта, виховання відповідальної особистості, яка здатна до самоосвіти і саморозвитку,особистість,яка вміє критично мислити,опрацьовувати різноманітну інформацію, використовувати набуті знання і вміння для творчого розв'язання проблеми.
В Законі України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», «Про професійно-технічну освіту», «Про інноваційну діяльність»,Положення освіти і науки України «Про порядок здійснення інноваційної освітньої діяльності», Постанова Верховної Ради «Про концепцію науково-технічного та інноваційного розвитку України», "Програмі діяльності Кабінету Міністрів України "Назустріч людям", уряд визнав основні соціально-економічні орієнтири, серед яких найбільш важливими питаннями є і створення нових робочих місць, а також забезпечення країни якісною освітою світового рівня.
Виведення освіти в Україні на рівень розвинутих країн світу, можливо лише за умов відходу від авторитарної педагогіки та впровадження у навчання інновацій. Перехід на інноваційний характер навчання передбачає серйозну роботу над створенням науково обґрунтованої педагогічної системи, вимагає спеціальних досліджень, кординатції зусиль дидактів, методистів, педагогів, психологів, а також напруженої праці педагогів-практиків.
Зміни, що відбуваються нині в Україні потребують нових підходів до викладання спеціальних дисциплін. В умовах ущільнення учбового матеріалу саме використання новітніх технологій є найефективнішим способом навчання, яке створює умови для диференційованого та індивідуального підходу до кожного здобувача освіти, дає здобувачеві освіти цілісне бачення світу та знаходження його власного місця в ньому. Врешті здобувач освіти напрацьовує не лише інструментальний розум, але й комунікативний.
Систематична робота здобувачів освіти за певною методичною системою опрацювання теоретичного і практичного навчального матеріалу, забезпечує постійний зворотній зв'язок та застосування навчального матеріалу. Це сприяє формуванню навичок самостійної навчальної діяльності здобувачів освіти.
Нинішній ринок праці, який постійно змінюється, означає, що молоді люди, імовірно, не матимуть одне місце роботи протягом усього трудового життя. Молоді доведеться неодноразово змінювати роботу і кваліфікацію. Крім того, у пошуках роботи, можливо, знадобиться переїхати в інший район. Тому треба допомогти здобувачам освіти виробити здатність справлятися з такою гнучкою кон’єктурою ринку праці. Необхідно також розвинути навички, що дозволять більш ефективно працювати в малому чи середньому бізнесі. Здобувачам освіти потрібні і такі навички, як здатність організувати і вести власну справу сьогодні або в подальшому майбутньому на що і спрямований напрямок розвитку ресторанного господарства та ринкової економіки нашої країни.

Автор: 

Тімінська Тетяна Анатоліївна, викладач спеціальних дисциплін ДПТНЗ "ІЗмаїльське вище професійне училище"

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі