Користувацький вхід

Останні публікації

"Цифрові бібліотеки: ефективність, безпека, інновації"

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Зважаючи на швидкий розвиток технологій та зростання вимог щодо захисту даних та ефективного управління, дослідження в галузі електронного документообігу цифрових бібліотек є надзвичайно актуальним і потребує подальшого вивчення та розробки. Це дозволить бібліотекам ефективно використовувати сучасні цифрові рішення та забезпечити надійний захист даних, зручний доступ до інформації та підвищення загальної продуктивності роботи.
Рушійною силою інноваційних процесів у бібліотечній галузі є готовність до змін і впровадження сучасних інформаційно-комунікаційних продуктів і послуг, розроблення та реалізація новітніх інформаційних технологій, розвиток і підвищення кваліфікації персоналу, входження бібліотек у зовнішнє середовище, що можливо лише за їх ефективної організаційно-управлінської діяльності.
Інноваційність у сфері документообігу полегшує та прискорює роботу бібліотекарів, покращує доступ до ресурсів для користувачів та забезпечує безпеку документів.
Інтеграція хмарних технологій, електронного підпису, штучного інтелекту та автоматизації перетворюють документообіг у сучасних бібліотеках на більш ефективний та інноваційний процес.

Автор: 

Ярич Ігор Ярославович

Методист,
викладач інформатики та комп’ютерних дисциплін

Державний навчальний заклад
“Вище професійне училище №34 м. Стрий”

Джерело: 

1. Ковальчук Н. Інноваційність як вагомий складник ефективної організаційно-управлінської діяльності бібліотек. Вісник Книжкової палати, 2019, № 1. С. 23-25. URL: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vkp_2019_1_9.
2. Машталяр І.О., Яворська Т.М. Цифрові сервіси як основа дистанційного бібліотечно-інформаційного обслуговування користувачів. Вісник студентського наукового товариства Донецького національного університету імені Василя Стуса. Том 1 / ред. кол. І.А. Зайченко (голова) та ін. Вінниця: ДонНУ імені Василя Стуса, 2023. Вип. 15. Т. 1. С. 153.
3. https://doi.org/10.31470/2518-7600-2023-19-198-212
4. https://niss.gov.ua/doslidzhennya/gumanitarniy-rozvitok/vikoristannya-potencialu...

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі