Користувацький вхід

Семінар на тему: «Науково-методичний супровід» моделювання інноваційного освітнього середовища позашкільного навчального закладу»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.



15 листопада 2012 року Олена Калюжна, в. о. головного редактора газети «Позашкілля», побувала на науково-практичному семінарі для заступників директорів і методистів позашкільних навчальних закладів області, що відбувся у Васильківському міському центрі дитячої та юнацької творчості.

Тема семінару — «Науково-методичний супровід» моделювання інноваційного освітнього середовища позашкільного навчального закладу» — не залишила осторонь представників багатьох ПНЗ Київщини, що охоче взяли участь у заході.

Тамара Василівна Нестерук, директор КЗ Київської обласної ради «Центру творчості дітей та юнацтва Київщини», відкрила семінар та ознайомила присутніх з проблемними питаннями, що розглядалися під час заходу.

Головною метою та завданнями семінару були презентація науково-методичного супроводу розвитку освітнього середовища ПНЗ, яку представила Світлана Анатоліївна Минзар, завідувач загальнометодичного відділу КЗ Київської обласної ради «Центру творчості дітей та юнацтва Київщини». Валерій Віталійович Мачуський, завідувач лабораторії діяльності позашкільних закладів Інституту проблем виховання АПН України, наголосив на важливості розвивального виховання і навчання дітей у ПНЗ.
Олена Калюжна у своєму виступі зосередила педагогів-позашкільників на важливості популяризації професійного досвіду, застосування інноваційних методів у своїй професійній діяльності на шпальтах фахового періодичного видання газети «Позашкілля».

Під час семінару були визначені такі головні аспекти, як особистісно орієнтований інноваційний підхід у вихованні, організація змісту та експериментальної роботи у позашкільному навчальному закладі.

На семінарі були зроблені висновки про важливість застосування теоретичного науково-методичного супроводу та шляхи практичного впровадження інновацій у розвиток сучасного модернізованого ПНЗ.

Другу частину семінару провела директор центру Тетяна Андріївна Слободянюк разом зі своїм педагогічним колективом. Вона презентувала модель інноваційного освітнього середовища — ЦДЮТ м. Василькова. Особливо вразив креативний підхід до проведення презентації, у якому були задіяні абсолютно всі учасники семінару.

Відвідувачі заходу із захопленням вивчали досвід діяльності центру, відвідавши музеї писанкарства, краєзнавства, студії декоративно-ужиткового мистецтва, брали участь у хореографічній постановці разом із вихованцями центру тощо.
Щирі почуття радості й захоплення, приємна атмосфера закладу забезпечили плідну роботу та невимушене спілкування усім присутнім.

Автор: 

Шкільний світ

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі