Користувацький вхід

Я маю право. Принципи Конвенції про права дитини

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


2

Раніше люди й гадки не мали про права дітей. Дитину розглядали як другорядний матеріал, з якого повинна утворитися повноцінна людина. До думок дитини не прислухались, бо вважали їх незрілими та нераціональними. Дорослі мали повну владу над дітьми, а дітям нічого не залишалось, як сприймати все це як належне, бо необізнаність населення про права та обов'язки дітей, необізнаність самих дітей завжди залишалась і залишається актуальною проблемою нашого суспільства. З плином часу ситуація поступово змінювалась. На початку століття права дитини розглядались, в основному, як міри по захисту від рабства, дитячої праці, торгівлі дітьми, проституції неповнолітніх, повної влади батьків, економічної експлуатації.
20 листопада 1989 р. Генеральна Асамблея ООН прийняла Конвенцію про права дитини, яка була ратифікована Верховною Радою України 27 лютого 1991 р. та набула чинності для України 27 вересня 1991 р.
У даній роботі розкриваються основні положення Конвенції про права дитини. Матеріал може бути корисний класним керівникам для роботи з учнями.

Автор: 

Кириченко Віктор Анатолійович, викладач ДНЗ "Запорізьке вище професійне училище "Моторобудівник"

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі