Користувацький вхід

Тренувальні вправи на утворення Perfekt i Präteritum

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Запам‘ятовування учнями трьох основних форм неправильних дієслів в німецькій мові завжди створює певні труднощі для учнів, особливо, коли німецька вивчається як друга іноземна і на неї відводиться значно менше часу, ніж на основну.
Пропоную набір вправ, які сам, на мій погляд, успішно використовую на уроках. Це –«Grundformen der ungerelmäßigen Verben.Training», «Perfekt- und Präteritumbildung», «Утворення Perfekt та Präteritum».
Перший набір тренувальних вправ містить демонстрацію утворення трьох основних форм найбільш вживаних у підручнику «Das neue Deutschmobil 2“ неправильних дієслів з ілюстраціями. Його використовую на уроках тривалий час до того, як приступаю до виконання вправ із другого і третього набору.
Вправи «Perfekt- und Präteritumbildung» містять слова для паралельного утворення коротких речень в Perfekt та Präteritum. Слова для речень подані німецькою мовою, дієслова – з ілюстраціями. Ці вправи виконуються після засвоєння учнями (хоча б в цілому) вправ із першого набору.
І, нарешті, вправи «Утворення Perfekt та Präteritum» використовуються останніми. Вони дещо ускладнені, бо слова для утворення речень подаються вже українською мовою.
Всі вправи виконані в Power Point, тобто кожен набір вправ є окремою презентацією. Інформація на екрані з’являється «порціями», досить яскраво.

Автор: 

Малько Олександр Якови
учитель німецької мови
спеціалізованої школи "Тріумф"
Київ

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі