Користувацький вхід

Всесвіт дитинства: знайомі та незнайомі світи. Відеоконсультації для педагогів і батьків

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.



Ми всі родом із дитинства. Ця істина відома всім. Утім, час, різноманітні зміни обставин життя завуальовують, а іноді й стирають спогади про нього. Тож, ставши дорослими, ми повністю віддаляємося від його проблем, а іноді взагалі забуваємо про них. Багато подій дитинства під тиском суспільної думки стають не такими значущими, актуальними, вартими нашої уваги. А до моменту нашого батьківства дитинство взагалі переходить до розряду незрозумілих, загадкових, а іноді й не вартих уваги подій, оскільки події дорослого життя поглинають повністю.

Тоді як висновки з досліджень проблем дитинства свідчать про його важливість для становлення повноцінної, гармонійно розвиненої особистості. Тож часто-густо опинившись віч-на-віч із проблемами наших дітей, забувши чи «розпорошивши» досвід нашого дитинства, ми взагалі починаємо неадекватно реагувати на нього. А спілкування та спроби зрозуміти нашу дитину стають щоденним випробуванням, з якого ми не завжди виходимо достойно.

Як бути в цій ситуації? Зрозуміла річ, що нам потрібно вчитись бути свідомим педагогом. Але через наші щоденні турботи ми не можемо спокійно посидіти за книжкою, звернутись до педагога чи психолога по допомогу, «поблукати» освітніми просторами Інтернету.

Усвідомлюючи це, співробітники Інституту післядипломної педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка, створили відеоконсультації для педагогів та батьків.

Відеоконсультація — це коротке психолого-педагогічне тлумачення про ту чи іншу подію, ситуацію чи діяльність дитини. Її завдання полягає в наданні швидкої психолого-педагогічної допомоги вихователям, педагогам, батькам. Ми завжди раді прийти на допомогу.

Цей проект підтримує редакція «Дитячий садок» видавництва «Шкільний світ»: тож посилання на відеоконсультації Ви можете знайти і у наших новинах, розсилках, електронних виданнях «Дитячий садок», книжках, періодичних виданнях.

P. S. Можливо, Ваші запити, ситуації, життєві обставини не висвітлені на вже представлених відеоконсультаціях. Та Ви можете описати коротко ситуацію, а ми спробуємо підготувати вичерпну та ґрунтовну відповідь.

Для цього Ви стисло і детально сформулюйте проблему, яка виникла у Вас із дитиною або в самої дитини в її конкретній діяльності чи у стосунках з однолітками. При цьому обов’язково вкажіть термін її тривалості, вік, стать дитини, її сімейний статус (чи є брати, сестри, повна чи неповна родина), коротко охарактеризуйте поведінку в групі, класі. Запити можна надсилати на електронні пошти:

Ми спробуємо разом поміркувати та знайти вихід із ситуації, що склалася. Чекаємо Ваших листів.

Відповіді на багато запитань Ви можете знайти у книжках редакції «Дитячий садок» видавництва «Шкільний світ». Зокрема:

Замовити книжки можна:

  • Купити безпосередньо у видавництві «Шкільний світ»: тел. 044 284-25-12; 01014, м. Київ, вул. Бастіонна, 15.

  • Замовити книжки поштою за тел. 044 284-24-50 або надіславши sms-повідомлення такого змісту «Хочу замовити книжки» на номер 067 408-84-73 (Зверніть увагу! Мінімальне замовлення складає 2 книжки).

  • Надіслати заявку на metodika@meta.ua, обов'язково вказавши контактний телефон (Зверніть увагу! Мінімальне замовлення складає 2 книжки).

  • Звернутися в одне з представництв «Шкільного світу».

  • Завітати до книжкової крамниці у вашому місті (детальнішу інформацію про магазини див. на карті представництв «Шкільного світу»).

Автор: 

Шкільний світ

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі