Користувацький вхід

Урок-конференція. Видатні математики Галичини

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

УРОК – КОНФЕРЕНЦІЯ Видатні математики Галичини

Ознайомити та зацікавити учнів історією розвитку математики можна на прикладах життя і діяльності видатних математиків свого краю. На уроках використовувались фрагменти з історії математики, щоб показати вклад вчених Галичини у наукові та технічні відкриття, досягнення ними культурних висот світового рівня. Наш урок-конференцію ми присвятили Мирону Онуфрійовичу Зарицькому, Володимиру Йосифовичу Левицькому та Миколі Андрійовичу Чайковському, кожен з яких в свій час викладав у Львівському державному університеті ім. Івана Франка.

Автор: 

Євтушок Олена Василівна
вчитель математики Львівської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату №1.

Джерело: 

1. Аксіоми для нащадків: Українські імена у світовій науці. Зб. нарисів / упоряд. і передм. Романчук О.К. – Львів: Меморіал, 1992. – 544 с.
2. Возняк Г.М. Володимир Левицький - видатний український математик (до 125 річниці від дня народження). / Редактор Я. Гринчишин.- Тернопіль: Підручники і посібники, 1997.- 24 с. (Видано спільно з Тернопільським обласним інститутом післядипломної освіти та ін.)
3. Возняк Г.М. Математики – дійсні члени Наукового Товариства ім.Т.Г.Шевченка у Львові.// Машинознавство.- 1997 р. - №3.- с.36.
тощо

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі