Користувацький вхід

Методичний портал працює на новому домені metodportal.com

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


Шановні користувачі Методичного порталу.
Вимушений повідомити, що сайт та домен metodportal.net ВИКРАДЕНО.
У зв’язку з цим на даний момент існують дві версії сайту - на домені metodportal.net, що контролюється невідомими особами, та на новому домені http://metodportal.com, на якому відновлено оригінальний Методпортал.
Прошу постійних користувачів змінити закладки в браузерах.
Прошу проінформувати колег про зміну адреси Методпорталу.
Дані для входу (логін та пароль) для користувачів, зареєстрованих до 01.06.2013 дійсні на новому домені http://metodportal.com

Прошу вибачення за незручності.
Засновник та адміністратор Методичного порталу
http://metodportal.com
Олег Сорока

PS.
Якщо Ви хочете допомогти Методичному порталу вижити після атаки шахраїв, то:
- розповсюджуйте найширше інформацію про викрадення домену і переїзд Методичного порталу на нову адресу ttp://metodportal.com в соціальних мережах, на форумах, на дружніх сайтах і просто серед колег;
- змініть закладки в браузерах на http://metodportal.com
- якщо на Вашому власному сайті є посилання на Методпортал, то змініть в адресі .net на .com ;
- не заходьте на викрадений сайт, в тому числі за посиланнями в Google та Яндекс.
- активно приймайте участь у роботі Методичного порталу, публікуйте власні матеріали та залишайте коментарі на http://metodportal.com

Будь-який сайт цінний своїми користувачами,
без користувачів сайт мертвий!

Якщо Ви хочете допомогти Методичному порталу вижити після атаки шахраїв, то

- розповсюджуйте найширше інформацію про викрадення домену
і переїзд Методичного порталу на нову адресу http://metodportal.com
в соціальних мережах, на форумах, на дружніх сайтах і просто серед колег

- змініть закладки в браузерах на http://metodportal.com

- якщо на Вашому власному сайті є посилання на Методичний портал, то змініть в адресі .net на .com

- не заходьте на викрадений сайт, в тому числі за посиланнями в Google та Яндекс;

- активно приймайте участь у роботі Методичного порталу, публікуйте власні матеріали та залишайте коментарі на http://metodportal.com

Будь-який сайт цінний своїми користувачами,
без користувачів сайт мертвий!

Пане Олег! Співчуваю Вам у такій неприємній ситуації. Можу поставити банери про це на своїх сайтах: http://valyakodola.ucoz.ru/ та http://notatka.at.ua/. Валентина.

Дякую.
Якщо на Ваших сайтах є посилання на Методичний портал, то просто змініть в посиланнях .net на .com

Можете створити коротку публікацію-оголошення про інцидент.
Наприклад такого змісту:
Партнерський освітній проект «Методичний портал» змінив адресу на http://metodportal.com в зв’язку з викраденням домену.
Буду вдячний.

Додам оголошення. Дійсно, я вчора переглядала сайт шахраїв, вони залишили собі всі Ваші заслуги. Та й відвідуваність у Вас тепер просто ніяка. Це звісно неприємно. І я так зрозуміла, що тепер інформер про нові додані матеріали не працює?

Інформери не працюють не через викрадення сайту, а через те, що компанія Google припинила з 03.06.2013 підтримку свого проекту Google Reader, на основі якого були створені інформери.
З часом реалізую аналогічні інформери на основі іншого сервісу.

Добрий день! Співчуваю тому, що сталося.Вже розмістили цю новину на своєму сайті, ще збираюся розмістити на сайті школі, де викладаю. Підкажіть, я виклала два матеріали на сайті десь 06.06.13, їх немає, треба знову завантажити, чи як? Що порадите?

Дякую за підтримку!
На жаль, публікації, здійснені з 01.06.2013 по 26.06.2013 втрачено.
Вибачте. Опублікуйте, будь-ласка, заново.

Дякую!

І я зайшла на викрадений сайт - була дуже розчарована дизайном та рекламами. Рада, що все знову працює за іншою адресою. Ваш сайт просто знахідка: практичний, дієвий, потрібний. Дякую щиро адміністратору за працю, зичу наснаги та терпіння! Рекомендую "Методичний портал" усім моїм колегам!!!

П.Олеже, дякую за лист-попередження. Порадьте, як знищити матеріали, які залишилися на вкраденому сайті?

Видаляти свої матеріали чи ні - вирішує кожен особисто. Так як немає можливості видалити публікацію, то лишається один варіант: заходите на сайт у свій профіль, переходите на сторінку власної публікації і вгорі тисните на вкладку "Змінити" і видаляєте текст та прикріпленні файли. Потім внизу тиснете "Зберегти", якщо вискоче повідомлення про неможливість зберегти порожню публікацію - ну надрукуйте кілька слів типу "Дякую" чи "До побачення"=)))

Дякую Alex77. Зрозуміла!!!

Краще замість "Дякую!" залишити посилання на аналогічний матеріал на цьому сайті

Особисто я щойно написав через контактну форму листа з вимогою видалити всі мої публікації. Через добу, якщо не виконають вимоги, зроблю скріншоти кількох публікацій і писатиму заяву до прокуратури про порушення моїх прав інтелектуальної власності.

Взагалі-то адміністратор зобов’язаний видалити публікації Ваших матеріалів за Вашою вимогою.

Якщо вимогу не виконають, то непоганий варіант запропонував Alex77 (якщо Вас ще не заблокували). Якщо ж заблокували, то є тільки один шлях - заява до міліції або прокуратури про порушення прав інтелектуальної власності.

Мені варіант Alex77 не підходить, оскільки в мене пів тисячі публікацій, та й до прокуратури так чи інакше ще одну заяву доведеться писати, оскільки новий власник ні на які компроміси не йде.

Особисто я б видалив свої публікації тим чи іншим способом, але їх визнали СПАМом та вже видалили - за що я вдячний russkayapravda. Буду тепер тут "СПАМити". )))

Деякі подробиці інциденту.
19 червня 2013 я виявив, що доменне ім'я metodportal.net, зареєстроване на мене в 2010 році через сервіс реєстрації доменних імен ФРІХОСТ (www.freehost.com.ua), належить іншій особі. Тобто, хтось без мого відома здійснив передачу доменного імені до іншого реєстратора і зареєстрував на іншу людину.

Отримавши історію Whois домену «metodportal.net» (через платний сервіс reg.ru), я з'ясував, що ще 25.12.2012 доменне ім'я metodportal.net було передано моїм реєстратором ПП ФРІХОСТ (адреса: 02166, Україна, Київ, Курчатова 11 тел. .: +38 (044) 364-0571 сайт: www.freehost.com.ua) до реєстратора Regtime Ltd

З листування з реєстратором ПП ФРІХОСТ вдалося з'ясувати, що шахраї, ймовірно вкравши пароль, отримали доступ до моєї поштової скриньки, з неї в грудні 2012р. подали заявку на перенесення домену, після чого надали реєстратору ФРІХОСТ підроблену копію мого паспорта.
Реєстратор здійснив передачу домену шахраям, про що я не був повідомлений ніяким доступним способом і не знав про факт крадіжки до 19.06.2013г.

Також шахраями був отриманий адміністраторський доступ до сайту, завдяки чому вони змогли вкрасти файли та базу сайту і відновили його роботу з 19 червня на власних серверах, після чого я втратив доступ до сайту.

Спробував зв’язатися з викрадачами, але мені не відповіли.

20 червня відновив роботу Методичного порталу на домені http://metodportal.com

До прокуратури подано заяву з проханням підтвердити факт підробки документів при подачі заявки на переведення домену metodportal.net від реєстратора ПП ФРІХОСТ і незаконність передачі домену metodportal.net від реєстратора ПП ФРІХОСТ до реєстратора Регтайм Ltd.

Доброго дня адміне. Я вже задумався, що ви продали сайт, так як з нього зникли внизу сайту ваші копірайтери. Тільки сьогодні з одного з коментарів дізнався про інцендент.
Маю декілька сайтів - тому не тільки зміню посилання, але і виставлю повідомлення.
Таке запитання - а чи немає технічної можливості розіслати усім користувачам на E-mail цю інформацію. Я би таким чином дізнався б раніше. Розумію, що база користувачів велика і такі розсилки проблемні.

Дякую за підтримку.
Кожне посилання на новий домен http://metodportal.com з інших сайтів піднімає Методичний портал в рейтингу пошуковиків. Чим більше таких посилань, тим легше користувачам знаходити оригінальний сайт на новому домені.
Питання поштової розсилки виявилося складнішим, ніж я думав і ще не вирішене.
Проблема в тому, що потрібна розсилка на 120 тисяч адрес. На сервері хостера налаштовано обмеження до 60 листів на годину, тобто з сайту таку розсилку здійснити нереально.
Сторонні сервіси призначені для регулярних комерційних розсилок і коштують сотні доларів.
Найприйнятніший варіант - орендувати виділений сервер і налаштувати на ньому власний поштовий сервер, але знань не вистачає. Якщо хтось з досвідом адміністрування поштових серверів може допомогти з розсилкою, буду вдячний (готовий і оплатити)

Сьогодні на один з моїх сайтів написали 2 листа з адреси dizarab@gmail.com
з вимогою видалити повідомлення про шахрайство. Один з листів підписалися "Сергей Александрович" і попередили, якщо не видалю - звернуться до техпідтримки Юкозу і мій сайт заблокують. На запит про підтвердження їхніх прав на сайт за старою адресою почалися фрази типу, що його продали, що є переписка з продажі та записи скайпу. Звісно ніяких документів не надсилали. Подивимось що з цього вийде.
Чесно кажучи - не думав про таке рейдерство у нас в Україні на освітніх сайтах. Розраховують, що поки будуть розбиратися - зароблять на рекламі з сайту. Відвідуваність ще достатньо велика. Нічого, вчителі ближче до вересня почнуть активізуватись і там потихеньку перейдуть на цей портал. У них не збереглась історія електронних сертифікатів, а багато вчителів вже звертають на це увагу. Ну і дякувати Шкільному світу, що залишився з автором - вчителі потягнуться саме до вас. Тримайтеся!

Дивно, чому ж Вам самозванці погрожують, а зі мною не бажають спілкуватись?

А коментарі ви самі пишите? Чи люди справді вірять у вашу брехню? Ніхто у вас не крав портал, ви його продали, крім того не весь, як домовлялись з покупцем, а тільки частину, а потім перестали відповідати на дзвінки. Навіщо таке робити? Дайте відповідь для усіх користувачів нещодавно створеного порталу на домені com, з використанням вже не вашої бази публікацій.

Вибачте, не знаю, з ким спілкуюся, оскільки Ви не відрекомендувалися і не ввели свої дані в акаунт. Якщо Ви новий власник домену і дійсно не крали його (в чому я сумніваюся), то рекомендую терміново шукати того, хто продав Вам крадений сайт і кому Ви заплатили гроші.
Блокувати я Вас на Методпорталі не буду, якщо Ви припините звинувачувати мене у недобропорядності.

Зв’язатися зі мною не складно - напишіть мені листа, вкажіть свій телефон.

Адміністратор цьго сайту ви? Вибачаюсь, якщо висловив обвинувачення не за адресою, але зрозумійте мене правильно на придбаному нами сайті з понеділка публікуються якісь дуже цікаві заяви, що ніби то сайт викрадено, про що я чую в перший раз. Людина яка продала сайт, взяла грощі не передавши сайт в повному вигляді, і раптово перестала відповідати на дзвінки. Вся переписка з цією людиною мається. Я напишу вам на почту, через зворотній звязок, свій номер телефону, хоча я не являюсь покупцем порталу, а лише представник його інтересів. Дзвонити ви можете мені, можливо навіть зузтрітися у нас в офісі, де можна буде поспілкуватися і з самим новим власником порталу. Маю до вас прохання, припинити публікації на придбаному нами сайті і на інших ресурсах різного роду вигуків, що ніби то ми щось у когось вкрали. А щодо ваших сумнівів, у питанні крадіжки нами порталу, то в мене не менщі сумніви щодо вашої добропорядності, оскільки у вас дійсно могли вкрасти сайт і продати нам, але людина яка продавала мала усі доступи, і навіть у деяких питаннях допомагала переносити його на нащі сервери, зломати можна сайт, але я злодій міг дізнатися доступи до хостингу, щось не клеїться. Якщо ви дійсно добропорядна людина то ви зателефонуєте мені на надісланий номер телефона, я зведу вас із власником і вирішиться хто правий, якщо ж реакції з вашого боку не буде, то я буду діяти у напрямку досягнення правди і освітлення її усім, хто її хоче знати, а почну з генерального директора видавництва «Шкільний світ» М.В. Мосієнко.

Хочу ще дещо сказати! Те що ви тут написали:
"Деякі подробиці інциденту.
19 червня 2013 я виявив, що доменне ім'я metodportal.net, зареєстроване на мене в 2010 році через сервіс реєстрації доменних імен ФРІХОСТ (www.freehost.com.ua), належить іншій особі. Тобто, хтось без мого відома здійснив передачу доменного імені до іншого реєстратора і зареєстрував на іншу людину."
Це якісь казки! Що означає хтось без мого відома? Це можливо зробити тільки маючи доступи до панелі реєстратора, які мали бути тільки у вас, якщо ви їх не викладали в паблі, звісно. Можна, вкрасти, але це немає сенсу з огляду на кількість трафіку на сайті, я розмію вкрали б сайт з трафіком 30тис. хостів, та ще має значення тематика.
Це щоб було ясно читачам, які не сильно розбираються у цих вопросах. Так просто сайт не викрадеш у хостинга та реєстратора, там же не діти працюють, а люди які на цьому грощі заробляють.

унаш час все легко робиться

Я вам відіслав свій номер телефону, мені довго чекати вашого дзвінка. Чи ви взагалі не збираєтесь дзвонити.
Хочу відмітити що Alex77 - ще той спамер, я вимушений був витратити не мало часу щоб перебрати усі його публікації і повидаляти зсилання на сторонній ресурс.

Спам (англ. spam) — рассылка коммерческой и иной рекламы или иных видов сообщений лицам, не выражавшим желания их получать: http://ru.wikipedia.org/wiki/Спам
Так, я залишив 1 повідомлення на вашому сайті про шахрайство, як тільки дізнався про це. В яких ще СПАМерських повідомленнях ви мене хочете звинуватити? Не вішайте собак на всіх без розбору.

Уже обвинить не в чем, поскольку почистил все и уже не помню на какой сайт вы все лили, можно конечно попросить админа этого портала проверить все ваши публикации и может где-то что-то проскочит).

При публікації своїх матеріалів я не порушував правил порталу - це раз. По друге - я не жалкую, що ви "почистили" свій портал від моїх посилань. Дякую вам за послугу!=)))

Я не суддя, і час покаже де правда, але хочу сказати для russkayapravda, що на вашому сайті давно задавалися питання, на які не було відповідей. Якщо ви отримали сайт на законних підставах, то ваше мовчання насторожує: ніяких відповідей, адмін чи модератор сайту не підписаний і немає профілю, коментарі відомих мені активних користувачів видалено. Ось сьогодні користувач berest залишив нейтральний коментар - його видалено. Такі дії є непрозорими і свідчить про приховування. Ось тільки чого? Чесно кажучи - мені вже не цікаво. Я так розумію ваш ресурс вже є вашим і навряд чи щось зміниться. Я свій вибір вже зробив і СПАМити вас ніхто не збирається.

А вы это откуда взяли что какой-то комментарий некого berest был удален? Я про это впервые слышу, нам нет нужды удалять нейтральные комментарии, а вот клевету не стоит распространять. А по поводу ответов на вопросы, то лично я не в курсе что за вопросы, по всей видимости вы общались с другим человеком. Я таки дождался звонка Олега Сороки. При ношу ему свои извинения за свое заносчивое поведение, я всего-то пытался привлечь внимание. Моя основная цель - свести Олега и человека, который купил, как уже выяснилось, краденый сайт. Они поговорили и вроди друг друга поняли, все дальнейшие вопросы будут решаться на ихнем уровне, надеюсь они придут к выгодному обоим сторонам решению. Мои слова может подтвердить сам администратор этого портала - Олег Сорока. Если где был не прав, извиняюсь.

Моє повідомлення не видалено metodportal.net/node/20353, на нього вже є коментарі. Про викрадення та зміну домену нічого не знав, сьогодні з радістю побачив тут попередній дизайн, аж легше стало. Думаю, що старі користувачі з задоволенням перейдуть на цей сайт, бо безграмотність наукового співробітника russkayapravda коробить справжніх педагогів. Це ж треба в головному своєму повідомленні написати "Ми якісно змінілися"! Дійсно якісно!!! Та й на цій сторінці в його повідомленнях вистачає русизмів.

Я радий, що до якогось порозуміння все йдеться - поживемо, побачимо. Життя складне і буває всяке. Почекаємо офіційних пояснеь. Мені з вами ні про що сперечатися.

Отримав контактні телефони на електронку від особи під ніком russkayapravda. Ніякої інформації він мені не надав (крім того, що його звуть «Константін» і він представник власника), практично відмовившись спілкуватися. Не повідомив навіть дати, коли отримав доступ до сайту.

Новий власник на ім’я Денис запевнив, що купив сайт на аукціоні 17.06.2013. Також заявив, що не виключає, що придбав крадений сайт, оскільки продавці на зв’язок не виходять, помітив якісь невідповідності при оплаті на вебмані і т.д.

Я заявив, що розвиватиму сайт на новому домені, якнайширше інформуючи постійних користувачів про зміну домену.
Якщо вдасться повернути вкрадений домен .net, то трафік з нього буде перенаправлено на .com. На старому, скомпрометованому шахраями домені, Методичний портал працювати не буде.
Повідомив новому власнику про заяву до прокуратури і намір повернути собі вкрадений домен.
На моє прохання новий власник пообіцяв дати розпорядження особі під ніком russkayapravda припинити некоректні висловлювання на мою адресу і на адресу користувачів Методпорталу, на кшталт повідомлень вище.
Я у свою чергу змінив у повідомленнях користувачам вираз «шахраї» на «нові власники»

Люди "бізнесу" мислять лише цифрами та сухим розрахунком. Поведінка користувача під ніком russkayapravda некоректна в середовищі учителів і не професійна з точки зору розвитку інтернет-ресурсу: відсутність чітких пояснень, відсутність відповідей на питання, видалення цілих сторінок (наприклад - моїх повідомлень про файлообмінник) із залишанням посилань на цю сторінку (як відомо - пошуковики понижують рейтинг ресурсу, якщо є биті посилання) свідчить про непрофесіоналізм відповідальної особи. Зухвале відношення до активних користувачів сайту, які б привели нових та і старих користувачів на ресурс - лишній доказ цьому.
Будемо розвивати цей сайт, а люди розберуться хто є хто.

Доброго дня.Яке щастя,що я ВАС знайшла. Зовсім випадково.А як же інші?Може,потрібна якась допомога?Дуже хочеться повернути всіх користувачів сайту.Адміне,тримайтеся. Справді,"люди розберуться,хто є хто"

Допомога дійсно потрібна.
Допомагайте знайти користувачам Методичний портал на новому домені.
Коротка інструкція в першому коментарі до цієї публікації

Щойно здійснив розсилку повідомлень про викрадення сайту частині користувачів Методпорталу, а саме тим, хто хоча б один раз заходив на сайт в цьому році.
Всього 27000 листів.

Дякую за розсилку з новою адресою!!!! Приємно знову потрапити на знайомий сайт, адже тут навіть дизайн налаштовує на позитив. Таке враження, наче, заблукавши у лісі, нарешті вийшов до людей)))) Тримайтеся, ваші користувачі обов"язково повернуться "додому"! Обов"язково повідомлю колег про нову адресу сайту.

Вертаються!!! За минулий день за старою адресою лише 4 нові публікації, які дублюються і тут, проти 9. А за публікаціями потягнуться і відвідувачі!

Так, це результати поштової розсилки. Продовжую щоденно надсилати листи користувачам.
На жаль, відвідувачі потягнуться туди, куди вкаже пошуковик, а в пошуковиках сайт на новому домені має нульову репутацію.
Проблема в тому, що прямі заходи на сайт - це не більше 10% трафіку сайту. 90% заходять з пошукових систем. І щоб змінити ситуацію, потрібно замінити тисячі посилань з net на com на тисячах партнерських сайтів (точніше, просити власників цих сайтів замінити посилання).
Не знаю, як з цим впоратися, робота непідйомна для однієї людини і автоматизувати її неможливо.

Це добра новина.
У серпні будуть вчительські наради щодо початку нового навчального року - зробимо оголошення про новий домен, підключимо вчителів-інформатиків, які є центром інформації по школах. На Форуми вже новину скинули.
Учительський портал - це не варезний сайт, де просто публікують матеріали, тут головне - відношення до людей, і ніякі SEO-уловки цього не замінять.

Дякую. Допомога дійсно потрібна.

На пакращеному порталі багато реклами, наприклад від google adsense, можна спробувати поскаржитися в google adsense на неправомірні дії (дії які суперечать їхній політиці), тобто щоб вони забанили цей новий сайт. Не буде реклами, не буде їм сенсу тримати сайт (головна мета цього нового сайту заробіток з контекстної реклами).

Дякую за лист! Огидно стає від такого шахрайства.

Вивісила Ваше, адміне, повідомлення на ФБ. Тримаймося)))

Доброго вечора! Отримала Ваше повідомлення на електронку - нема слів...тому просто змінила в закладках net. на com. Я з Вами, Олеже! Як кажуть:"Терпи, козаче, отаманом будеш!"

Я шокований... Дякую за лист-повідомлення на імейл. Доведу до відома всіх своїх колег.

Отримала Вашого листа на електронку. Планую його розмістити у себе на ФБ, ВКонтакте, Моем Мире,ОК та у щоденнику на Яндексі. Разом нас багато!

hi.jpg

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі