Користувацький вхід

Народне мистецтво витинанки.Зображення на площині "Чарівний світ метеликів».

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Конспект заняття розроблено з метою здійснення виховання школярів засобами народного мистецтва.Витинанка,як один з найдавніших способів образотворчого зображення дійсності,є чудовим прикладом поєднання сучасності,майстерності і джерел народної творчості.Під час заняття у дітей формується високі естетичні смаки,почуття прекрасного,вміння розуміти й цінувати твори народного декоративно-прикладного мистецтва.Заняття розроблено з метою заохотити усіх бажаючих до творчості,до пошуків нових форм і технік,до вивчення українського народного мистецтва та збереження його традицій.Розкрити благородний вплив на естетичний розвиток дітей творів народного мистецтва(витинанки).
Завдання – ознайомити дітей з історією витинанки,матеріалами та інструментами.Навчити дітей у своїх роботах розкривати різні художні образи,мати уявлення про реалістичне й декоративне зображення,працювати в різних техніках витинанки.
Заняття дає вичерпну інформацію щодо витоків мистецтва витинанки,історії створення ,способів передачі зображення та його відтворення в матеріалі.
Конспект заняття створено з урахуванням вікових та індивідуальних особливостей дітей віком 10 – 12 років і надає суттєву допомогу вчителям образотворчого мистецтва,керівникам дитячих гуртків та студій вивчення мистецтва витинанки та аплікації у здійсненні виховання школярів творами народного мистецтва.

Автор: 

Чередніченко Марина Григорівна,керівник гуртка "Витинанка",Прилуцького Центру творчості дітей та юнацтва,Чернігівська обл.

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі