Користувацький вхід

InfoChem - хіміко-інформаційний квест

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

InfoChem - хіміко-інформаційний квест
проведення командної навчальної гри в стилі квест, що поєднає академічні знання профільного курсу хімії з інформаційно-комунікаційними компетентностями старшокласників.

Сама ідея проекту виникла на перетині двох основних моментів, що є специфічними для гімназії: профільного навчання та необхідності володіння інформаційними сучасними технологіями. Поєднати академічність з майбутнім, показати взаємодоповлення профільної спрямованості з вектором майбутніх професіональних навичок та вмінь. InfoChem - не просто квест, де потребуються певні знання та використовуються певні технології, це в першу чергу взаємодія вчителя і учнів, командна співпраця і пошук, аналітичні дослідження та практичні результати роботи.
Ідея проекту:
поєднання профільного навчання з інформаційно-комунікаційними технологіями = нові перспективи і цікавий досвід
Ключове питання:Хімія та інформатика. Як поєднати?
Напрями проекту:
1. Використання програмного забезпечення та on-line ресурсів при вивченні хімії
2. Спільна робота в хмарних сервісах
3. Пошук та обробка інформації
4. Проведення практичних дослідів в хімічній лабораторії
5. Аналітичні звіти та оформлення результатів проекту
Робота була апробована при проведення інтегрованого заходу з учнями 11 класу на рівні застосування знань, вмінь та навичок з хімії, інформатики та інформаційних технологій. Учні отримують завдання в кабінеті інформатики і працюють там же. Кожен має доступ до мережі Internet через комп'ютер або Wi-Fi зону. Після повного виконання завдання учні переходять у хімічний кабінет і проводять досліди з отриманими речовинами. Учні бачать користь від вивчення навчальних предметів, в повній мірі можуть проявити творчість та знання.
Усі учні 11 класу працювали в команді. Все відбувалося за власним бажанням, всі із задоволенням взяли участь у квесті. Завдяки командній роботі в учнях формуються такі життєво важливі навички як вміння працювати в команді, правильно оцінювати свої можливості, толерантність. Через виконання послідовних дій, співставлення та обробку великої кількості інформації розвивається логічне та критичне мислення. Для виконання завдання учням спочатку треба було зробити аналіз QR-кодів, а потім синтезувати та оцінити добуту інформацію. Робота в цьому проекті має практичну спрямованість, саме тому учні розуміють де можливо застосувати знання з інформаційно-комунікаційних технологій та навчального предмету (хімії). Таким чином, стає можливим поєднання академічних знань профільного курсу хімії з інформаційно-комунікаційними компетентностями старшокласників. Відгцки учнів- учасників проекту у відкритому доступі.

Автор: 

Булигіна Людмила Вікторівна, вчитель інформатики, Новікова Світлана Анатоліївна, вчитель хімії, Стахановська гімназія №7, Луганської області

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі