Користувацький вхід

Насильство в сім’ї: види, причини, шляхи подолання. Насильство, як гостре соціальне явище (бесіда з учнями).

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


2

Основним правовим принципом захисту прав дітей є рівність усіх дітей. Рівність означає, що люди, незважаючи на всі їхні індивідуальні особливості та здібності , мають рівні права на повагу й особисту гідність.
На жаль, як стверджують експерти з питань дитинства, щорічно 2-3 мільйони дітей стають жертвами жорстокого ставлення до них. Проте й ця цифра занижена, оскільки діти часто соромляться або бояться розповісти про те, що над ними знущаються, або не знають іншого ставлення до себе і тому вважають його як норму.
Жорстоке ставлення до дітей проявляється в різних формах – від небажання їх доглядати, від байдужості до них дорослих і до фізичних покарань. Жорстоке ставлення до дітей – це всі форми фізичного та психічного насильства, вчинення побоїв або образ, неуважне, недбале або жорстоке ставлення.
Насильство – фізичний або психічний вплив однієї людини на іншу, що порушує конституційне право людини на особисту недоторканість (у фізичному і духовному розумінні).
Нині насильство – серйозна та поширена проблема, від якої найперше страждають діти, в ситуаціях ,коли вони стають чи жертвами, чи свідками насильства. Помилково вважати, що насильство має лише фізичні прояви. Найчастіше в нашому соціокультурному середовищі спостерігається психологічне (емоційне) насильство (80% випадків).

Автор: 

Анна Валеріївна Галич. Соціальний педагог Зіньківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 2.

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі