Користувацький вхід

Квадратне рівняння в середовищі «СКРЕТЧ»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


2

В освітніх системах багатьох країн світу зростає популярність середовища програмування СКРЕТЧ. Навчальні програми МОН України за новими стандартами передбачають вивчення теми «Основи алгоритмізації та програмування» з 7 по 9 клас в загальному обсязі 33 години. В рекомендаціях щодо вивчення інформатики середовищем програмування та виконання алгоритмів є саме Scratch.

В середніх класах при вивченні, наприклад, умовного оператора доцільно використовувати вже не казочки типу «ліворуч підеш – коня загубиш…», а цілком доступний і знайомий математичний матеріал. Пропоную разом з учнями написати скрипт, що допомагає Рудому Коту розв’язувати квадратні рівняння.

На етапі актуалізації опорних фактів слід пригадати загальний вигляд рівняння, що таке коефіцієнти, у якому випадку квадратне рівняння не має розв’язків. Не зашкодить також повторити, який вигляд мають команди надання значення, а також введення та виведення повідомлень. Якщо учні знайомі з графічним способом запису алгоритмів, доцільно скласти блок-схему. Вона може бути, наприклад, такою:

(Див. приєднані файли)

А ось як виглядає скрипт розв'язування квадратного рівняння на мові Скретч:

(Див. приєднані файли)

Склавши сценарій, слід його запустити, налагодити і насолоджуватись результатами виконання для конкретних рівнянь:

(Див. приєднані файли)

Якщо Ви придумали кращий сценарій, напишіть, будь-ласка на veteor@ukr.net

Автор: 

Мельничук Віктор Миколайович

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі