Користувацький вхід

Читай і знай. Граматика. Стилістика.

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Граматична частина посібника містить два традиційних розділи: «Морфологія» та «Синтаксис». У частині «Морфологія» теоретичний матеріал подано під кутом зору нормативності сучасної української літературної мови. Чимало уваги приділено саме складним випадкам уживання словоформ. Теоретичні зауваги підкреслено сучасним ілюстративним матеріалом. Розділ доповнено запитаннями для перевірки засвоєного матеріалу і самоконтролю, вправами і, нарешті, тестовими завданнями, подібними до тих, що можуть бути запропоновані у вступних тестах вишів, та ключами-відповідями. vs139754880.jpg

«Синтаксис простого та складного речення» також організовано за принципом практичних потреб мовця: для унаочнення правила пунктуації (з багатьма прикладами) розташовано в узагальнювальних таблицях. Важливо, що серед правил пунктуації є не лише загальновідомі, а й складні випадки. Тут зібрано інформацію, яка розпорошена в окремих наукових статтях, розвідках і рекомендаціях. Матеріал на закріплення подано у численних вправах.

Третій розділ посібника під назвою «Стилістика» підпорядковано потребам практичного навчання мови. У першій частині «Так сказати добре!» зібрано слова, словоформи, словосполучення, речення, усталені звороти, рекомендовані для запам'ятовування. Очевидний принцип їх добору: це випадки, що найчастіше підпадають суржикізації. Після засвоєння літературно-нормативного матеріалу, користувач може перевірити себе на реченнях, де є помилки у частині «Знайдіть і виправте помилки». До кожного прикладу подано ключ-відповідь у вигляді цифр-покликань на першу частину розділу.

Отже, беріться до роботи!

Зміст «ЧИТАЙ І ЗНАЙ! ДОВІДНИК-ПРАКТИКУМ З ГРАМАТИКИ І СТИЛІСТИКИ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ»

Автор: 

tel.png(044) 425-60-92 at.pngphouse@ukma.kiev.ua skype.pngvd_kma

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі