Користувацький вхід

Розвивальні заняття для дітей раннього віку

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


1

Раннє дитинство – це період надзвичайно інтенсивного розвитку психіки, моторики, мови. На протязі перших років життя дитина оволодіває всіма основними руховими і мовними навиками. Дитина засвоює все це, наслідуючи дорослих, а також безпосередньо маніпулюючи предметами.
В перші три роки закладається ставлення до людей, до самого себе, до світу. Тому перші три роки життя дуже важливий і відповідальний етап, який визначає подальший розвиток людини.
Дана авторська розвивальна програма «На гостини до бабусі» сприяє розвитку у дитини здібностей навчатися: сприймати, розуміти, запам’ятовувати і відтворювати. В процесі систематичних занять у дитини формуються організованість, цілеспрямованість і інші якості, які будуть так необхідні їй на наступних вікових етапах.
Кожне заняття складається із вступної, основної та заключної частини. В структуру розвиваючого заняття обов’язково входить привітання, сюрпризний момент чи момент ігрової мотивації, обігрування віршів, потішок, вправи на розвиток пізнавальних процесів, дрібної моторики та продуктивна діяльність (ліпка, малювання, конструювання), прощання. Розвивальні заняття проводяться з групою дітей раннього віку (від 3 до 7 дітей) 1 – 2 рази на тиждень, що дозволяє приділяти увагу кожній дитині, орієнтуватися на її можливості. Всі заняття – сюжетні, об’єднані однією темою та проводяться в ігровій формі, що викликає в дітей жвавий інтерес. Позитивна емоційна оцінка будь – якого, навіть найменшого досягнення тішить їх. Заняття мають рухливий характер. Передбачається, що поведінка й відповіді дітей можуть дати зовсім несподіваний поворот заняттю. Тому психолог повинен здійснювати гнучке керівництво, орієнтуючись на дитину, підтримувати цікавість дітей до заняття. Ігрові зустрічі з дітьми проводяться в два етапи, які об’єднуються однією темою. Це робиться для того, щоб діти запам’ятали слова віршів, потішок. Заняття проводяться за добровільної участі дітей. Тривалість одного заняття становить приблизно 20 хв. Автором запропоновано кілька занять з даної програми.
Дана програма є авторською розробкою практичного психолога Паренюк Людмили Костянтинівни ДНЗ №1 «Сонечко» смт Романів Житомирської області.

Автор: 

Паренюк Людмила Костянтинівна, практичний психолог ДНЗ №1 «Сонечко» смт. Романів Житомирської області

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі