Користувацький вхід

Розробка уроку та презентації з теми «Перпендикуляр і похила»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Урок складено за діючою програмою для загальноосвітніх навчальних закладів , з використанням мультимедійних засобів, сучасних методів навчання: робота в групах, робота в парах, з проведенням невеликої дослідницької роботи: дослідження властивостей похилих. Мотивація навчання спрямовує увагу і зусилля учнів на добре сприйняття нового матеріалу.
При перегляді різноманітних випадків розміщення відрізка на прямій, перпендикулярній до площини, розповідь вчителя супроводжується відповідними показом слайдів - в результаті у учнів розвивається абстрактне мислення, розвивається кругозір, підвищується власний досвід, підвищується зацікавленість предметом.
При розгляданні нового матеріалу розглядаються різні випадки розміщення відрізку на прямій перпендикулярній до площини, після чого вводиться означення перпендикуляра до площини.
Кожне поняття: перпендикуляр, похила, проекція похилої - супроводжується відповідним слайдом з презентації. При вивченні властивостей похилих учні проводять дослідження цих властивостей, обговорюють їх,та підводять підсумки, які також з‘являються на екрані мультимедійної дошки.
При закріпленні нового матеріалу перша задача розв‘язується усно, друга задача розв‘язується самостійно за підручником. Через деякий час учні, працюючи у парах, перевіряють задачу, яка вирішувалась самостійно. На екрані - таблиця з правильними відповідями.
Учні активно обговорюють і проводять самооцінку власних досягнень в рішенні задачі, ідентифікуючи величини. Підсумок уроку дає змогу кожному учню зробити висновки, як засвоєна тема і які зусилля ще слід прикласти, щоб зрозуміти та засвоїти навчальний матеріал.

Автор: 

Яйцева Лариса Федорівна, вчитель математики Одеської загальноосвітньої школи №12 I – III ступенів Одеської міської ради Одеської області

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі