Користувацький вхід

науково-дослідницька робота "Вплив річки Саксагань на екологічний стан міста КривоготРогу"

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

У своій дослідницькій роботі Колб Дар'я тв Нікулін Володимир, вихованці гуртка "Юні фенологи" ЦДЮТ "Сонях" провели спостереження за напрямком русла річки Саксагань у Кривому Розі, виявили місце злиття з річкою Інгулець та його симолічне значення для молоді міста. А також дослідили органолептичні показники води у річці Саксагань у різні пори року. Результати досліджень довели: відсутність централізованого управління рікою, несанкціоновані зброси битових і промислових вод і стоків, забудови санітарних зон, привели до того, що річка зараз знаходиться на межі виживання та потребує негайної реконструктаризації. Екологічне значення річки у життєдіятельності міста Кривого Рогу важко переоцінити. Більш 60% річка Саксагань протікає по території міста Кривого Рогу.
Наприклад:- Північний ГЗК використовує її при викидах промислових вод хвостосховища та набирає воду для технічних потреб;- в річку збрасують-ся міські та промислові ливневі стоки;- а, саме головне – долина ріки, з її водними ресурсами, являється реакреаоціонною зоною для промислового мегаполісу. Без цієї водної артерїї екологічний стан у місті був би, практично, катастрофічним.На узбережжі річки Саксагань знаходяться геологічні та ботанічні памятки природи. Так дерево культурної груші віком 217 років доводить, що вода у ній справді чарівна.

Автор: 

Даценко Тетяна Юріївна - методист еколого-натуралістичного напрямку, керівник гуртка "Юні фенологи" КПНЗ "Центр дитячої та юнацької творчості "Сонях"

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі