Користувацький вхід

Народознавчий аспект в українській еміграційній прозі Іван Багряний «Тигролови»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


1

Методична розробка містить дві частини. У першій частині висвітлено деякі аспекти народознавчого аналізу роману Івана Багряного «Тигролови» з погляду усної народної творчості, фольклористики, традицій та побуту, етнопедагогіки.
Вивчення літературного твору з такої позиції необхідно й актуально для піднесення національної гідності молодого покоління. Творчість Івана Багряного, людини, яка поневірялася далеко від батьківщини, але серцем вболівала за рідною землею, досить актуальна у нашому сьогоденні, позначеному тривожними й сумними подіями.
У роботі автор звертає увагу на народознавчий аспект роману «Тигролови» як жанру українського пригодницького роману, українського всім своїм спрямуванням, ідеями, почуттями, характерами.
У другій частині подано сценарій театральної вистави за мотивами роману «Тигролови». Методичну розробку доповнено рекомендаціями щодо постановки вистави.

Автор: 

Маринич Євгенія Анатоліївна, вчитель української мови і літератури Жовтневої загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів Сахновщинської районної ради Харківської області

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі