Користувацький вхід

Естетична освіта як засіб формування соціально-адаптованої особистості

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Естетична освіта – фундамент культури людства, вона пронизує всі сторони життя людини. Тому профільна художньо-естетична освіта – це засіб формування не стільки певного набору мистецьких компетентностей, скільки духовно багатої та соціально-адаптованої особистості, готової до творчої діяльності.
Ось уже 20 років працює в нашій школі творчий колектив ансамбль бандуристів «Срібні струни». Я, як керівник колективу в своїй роботі звертаю особливу увагу на виховання в дітей любові та поваги до традицій свого народу, прищеплюю їм практичні навички оволодіння музичним інструментом – бандурою, навчаю їх правильно співати.
Дівчата, які опанували гру на бандурі, мають можливість грати і співати в ансамблі бандуристів, адже це колективна робота, яка сприяє вдосконаленню виконавської майстерності, вихованню інтересу до творчої та концертної роботи, розвитку і вдосконаленню естетичного смаку.
У 2003 році Міністерством освіти і науки України ансамблю бандуристів Шевченківської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату з поглибленим вивченням предметів гуманітарно-естетичного профілю Черкаської обласної ради присвоєно звання «Зразковий художній колектив». Це звання підтверджено у 2008 та 2011 роках.
Наше шкільне життя дуже цікаве. Ми, вчителі, залучаємо своїх учнів до пошукової та наукової роботи. Це, мабуть, найцікавіша форма роботи в нашому колективі. За останні роки зібрано матеріали про відомих сучасних бандуристів, їх творче життя, забрано матеріал про нашого земляка Т.Г. Шевченка, пісні на його слова, його внесок в українську пісенну культуру.

Автор: 

Грицай Оксана Дмитрівна, вчитель бандури та вокалу Шевченківської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату з поглибленим вивченням предметів гуманітарно-естетичного профілю Черкаської обласної ради

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі