Користувацький вхід

Методичні прийоми, що впливають на мотивацію навчання та розвитку пізнавального інтересу учнів на уроці біології 7 клас Птахи (5 годин) Ссавці (5 годин)

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Основне завдання кожного творчого вчителя - запалити в учнів бажання вчитися . І зробити це доцільно на етапі мотивації навчальної діяльності.

Мотивація до навчання – одна із головних умов реалізації навчально – виховного процесу. Вона сприяє розвитку інтелекту, є рушійною силою удосконалення особистості в цілому. Формування мотивації у учнів до навчально – пізнавальної діяльності є однією з головних проблем сучасної школи. ЇЇ актуальність обумовлена оновленням змісту навчання, постановою завдань формування у школярів прийомів самостійного набуття знань, пізнавальних інтересів, життєвих компетенцій, активної життєвої позиції, здійснення в єдності ідейно – політичного, трудового, морального виховання учнів.
Одна з найефективніших форм мотивації полягає в тому, щоб зміцнити впевненість учнів у власних силах. Перевіреним засобом мотивації є планування мети і завдань самими учнями. Тільки тоді, коли учень сам собі планує індивідуальну мету навчання, у нього виникає віра в себе, а це – запорука успішного навчання. Успіх ще більше посилює мотивацію.
Мотивація навчальної діяльності учнів – це окремий етап уроку, проте її треба здійснювати на кожному з етапів різними способами – залежно від дидактичної мети й типу уроку.

Автор: 

Кобильник Олександра Михайлівна вчитель біології Медведівської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. М.Залізняка

Джерело: 

1. Інтелектуальні розваги та дидактичні ігри з екології:/ О.Загубинога, Г.Науменко - К.Шк.світ,2007
2. Зоологія 7 клас: /Ю.Г.Вервес,П.Г.Балан, В.В.Серебряков- К.Генеза,1996.
3. Біологія 8 клас: / В.В.Серебряков, П.Г.Балан - К.Генеза,1996.
4. Горяна Л.Г., Неведомська Є.О. Організація навчально-виховного процесу з біології.-К.:КМІУВ,1999
5. Фізика на уроках біології: 7-9 класи / авт..-упор.Л. Данеленко.- К.Шк.світ,2011
6. Мотивація на уроках біології: 9клас/упоряд. Пилипченко Т.- К.:Шк.світ, 2014.

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі