Користувацький вхід

Інтегрований позакласний захід "Хімія у творах світової літератури"

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Повага і довіра до дитини, визнання її права на навчання і власний моральний вибір є основою позакласної роботи вчителя.
Розумне сполучення інтелектуального та морального розвитку дитини—це виховання духовної культури особистості.
Під час виховання молодого покоління відбувається прагнення до особистісного самоствердження. Вчитель не повинен боятися зізнатися учням у своєму незнанні якого-небудь питання. Дитина—беззахисна, зі своїм внутрішнім світом, у якому є розчарування та стрес, доброта і ніжність, ласка й біль. Серед дітей не повинно бути «улюбленців», кожна дитина—особистість.
У школі дитина набуває власного досвіду, тому конче необхідно прищеплювати дітям старанність, завзятість, любов до правди та ненависть до брехні.
Під час проведення виховних позакласних заходів, тематичних вечорів необхідно вчити дітей захоплюватися та дивуватися, наставляти і сміятися, жартувати й багато читати, бути нетерпимими до насильства і любити життя.
Слід також пам’ятати і про розвиток естетичних смаків, спостережливості, національної свідомості, почуття прекрасного у дитини. Необхідно спонукати бажання особистісного внеску в культурний та соціальний розвиток рідного краю.
Коли у школярів з’являється високий рівень пізнавальної активності, то вони самостійно займаються пошуковою діяльністю, знаходять повідомлення про проведення конкурсів, конференцій, тематичних ранків, вечорів відпочинку.
Важливим значенням у позакласній роботі є усвідомлення почуття відповідальності учня за виконану роботу.

Автор: 

Пірус Тетяна Михайлівна, вч.хімії, Онуфрійчук Інна Анатоліївна, вч. укр.мови і літ., світ.літ. Рахнівсько-Лісової СЗШ І-ІІІ ст. №1 Шаргородського р-ну Вінницької обл.

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі