Користувацький вхід

Наукова стаття з досвіду роботи "Формування емоційної культури учнів на уроках читання та в позаурочний час в початковій школі"

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Основним завданням досвіду є розвиток та формування емоційної культури у дітей старшого дошкільного та молодшого шкільного віку.
Молодший шкільний вік – найбільш сприятливий період розвитку емоційної сфери, культури почуттів особистості.
Тому на уроках та у виховній роботі необхідно створити умови для розвитку достатньовисокої адекватної самооцінки.
Особлива сприйнятливість молодших школярів до мистецтва стають основою та умовою розвитку у них спостережливості, естетичних почуттів, що є необхідним для виховання емоційної культури.
Велике значення в процесі формування у молодших школярів культури емоцій і почуттів мають предмети мовно – літературного циклу та музика. Тому у досвіді наведені приклади та зразки уроків читання, виховних заходів, вистав, п’єс, рольових ігор, інсценізація діалогів, які сприяють розвитку у дітей естетичної і художньої діяльності, емоційності та образності сприймання, збагачують їхні почуття, підвищують загальну культуру, допомагають дітям різних астрологічних типів глибоко усвідомити та емоційно розуміти дії персонажів.
Щоб ретельно пізнати індивідуальні властивості емоційної сфери дітей молодшого шкільного віку пропонується вчителям, вихователям та батькам типологія емоційних станів молодших учнів різної астрологічної спрямованості.
За змістом досвід відповідає програмі дитячого садка та програмі початкової школи. Він може бути використаний в умовах домашньої підготовки дитини до школи чи в процесі навчальної роботи з дітьми в дитячих закладах та школі І ступеня.
Досвід рекомендований для вчителів початкових класів, вихователів підготовчих груп ДНЗ та батьків.

Автор: 

Мосінзова Оксана Василівна, вчитель вищої категорії, "старший вчитель", вчитель початкових класів Богданівської філії Васильківського НВК №1 им. М. М. Коцюбинського

Джерело: 

Література та інтернет

Для отримання сертифікату - необхідно поставити галку навпроти "Погоджуюсь з правилами. Підтверджую своє авторство на матеріал".

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі