Користувацький вхід

Методичні матеріали Використання відомостей про людський організм на уроках фізики

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

У цьому посібнику зроблено спробу показати можливості формування життєвих компетентностей на прикладі використання відомостей про людський організм на уроках фізики. Додаткової літератури нині є достатньо, але вона не завжди під рукою, вчителю потрібен час для знаходження необхідних фактів, даних, тому матеріал зібрано і подано так, щоб він був «під рукою», за принципом «відкривай і читай».
Цей матеріал можна використовувати не лише у вигляді по-відомлень і довідок на уроках. Зібраного матеріалу достатньо, щоб проводити узагальнюючі уроки - семінари, конференції. На таких уроках відомості перегруповуються, збираються відповідно до теми. Це можуть бути уроки-семінари «Прості механізми в організмі людини», «Механічні характеристики організму люди¬ни», «Людина електрична», «Вплив електромагнітного поля на діяльність людини», тощо. Можна проводити і спільні уроки з учителями біології, географії, хімії, на яких продемонструвати взаємозв’язки між науками, що вивчають природу. Це такі теми, як: «Дія електромагнітного поля на організм людини і застосування його в лікуванні» «Людина і природа», «Людина й атмосфера», «Вплив природних факторів на організм людини» тощо. Цікаві підсумкові уроки з тем «Безпека людини під час роботи з електричними приладами та пристроями», «Теплові яви¬ща в житті людини», «Людина електрична», «Голосовий і слухо¬вий апарати людини».
Застосування в комплексі усіх вищезазначених форм і прийомів забезпечує формування життєвих компетентностей учнів, допомагає подолати труднощі, розширити свої знання без негативного впливу на здоров’я, без перевантаження, а головне, без примусу.

Автор: 

Позивай Ольга Андріївна, учитель фізики Чечеліївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Петрівської районної ради Кіровоградської області

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі