Користувацький вхід

Рівняння і системи рівнянь з параметрами

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

У більшості учнів розв’язання рівнянь та систем рівнянь з параметрами викликає вагання, трудність як у логічному, так і в технічному плані, тому вміння їх розв’язувати в багатьох випадках визначає успішну здачу іспитів у будь-який вищий навчальний заклад.
Метою цього навчального посібника з математики по темі “Рівняння та системи рівнянь з параметрами” є ознайомлення з основними методами, підходами, що використовуються під час розв’язування рівнянь, підвищення математичної культури, розвитку логічного, абстрактного, аналітичного та графічного мислення учнів у рамках шкільного курсу математики.
Визначальною умовою успішного розв’язування рівнянь з параметрами є наявність у школярів дослідницьких навичок, формуванню та розвитку яких повинна постійно приділятися увага. Труднощі, які виникають при розв’язуванні такого роду задач, зумовлені розбиттям останніх на певні класи залежно від значень, які набуває параметр. Важливо, щоб учні вміли виділяти серед усіх можливих значень ті значення параметра, при яких або при переході через які відбуваються якісні зміни рівняння.
Даний посібник побудовано так, щоб учні самостійно змогли зрозуміти логіку розв’язування рівнянь та систем рівнянь з параметрами і навчитись їх розв’язувати. Він може бути використаний при різних рівнях попередньої математичної підготовки.
Перші два параграфи – вступ до теми. У першому розглядається історія розвитку рівнянь, а в другому обговорюється, що таке “параметр” і що означає “розв’язати рівняння з параметром”. В наступних пропонуються алгоритми розв’язування рівнянь та систем рівнянь з параметрами. Приклади розв’язаних рівнянь та систем рівнянь підібрані за принципом “від простого до складного”.
Бажаю учням та їх наставникам терпіння і послідовності у роботі, тоді успіх обов’язково прийде.

Автор: 

Михалик Наталія Євгенівна, учитель математики НВК смт.Любешів

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі