Користувацький вхід

Розробка уроку з математики «Розв’язування рівнянь, що зводяться до квадратних. Дробово-раціональні рівняння»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Даний урок «Розв’язування рівнянь, що зводяться до квадратних. Дробово-раціональні рівняння.» є продовженням вивчення теми «Квадратний тричлен. Розкладання квадратного тричлена на лінійні множники». Передбачає як повторення вивченого матеріалу, так і засвоєння нових понять і правил, формування нових умінь учнів.
Мотивація навчально-пізнавальної діяльності спрямована на розвиток в учнів інтересу до навчання, потреби у різноманітних знаннях, розуміння необхідності вивченого у житті.
Для повторення основних понять матеріалу, вивченого на попередніх уроках, використовується метод «незакінченого речення». За допомогою усних вправ встановлюється зворотній зв'язок, який дозволяє контролювати процес оволодіння учнями вже отриманими знаннями та вміннями. Усні вправи дають змогу активізувати розумову діяльність учнів, розвивати увагу, пам’ять, мовлення, швидкість реакції.
В процесі уроку передбачено індивідуальну роботу учнів, роботу учнів в групах, колективну роботу класу.
Закріплення нового матеріалу передбачає розв’язування різної складності вправ, формулювання правил, виділення істотного й головного.
Мультимедійним додатком до представленої роботи є презентація, створена за допомогою програми Power Point з пакету програмного забезпечення Microsoft Office. У ній містяться ілюстративні й текстові матеріали. Використання на уроці технічних засобів дозволяє зробити урок яскравим, насиченим. Презентація забезпечує можливість опрацювати більше інформації, розв’язати більшу кількість завдань за короткий період часу. Такий урок активізує роботу і викликає захоплення, у дітей розвивається пізнавальний інтерес. На уроці реалізується принцип доступності та наочності.
При підготовці уроку враховані вікові та індивідуальні особливості учнів.

Автор: 

Сазоненко Людмила Анатоліївна
вчитель математики
Радянськослобідської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі