Користувацький вхід

Організація інклюзивної освіти в дошкільному навчальному закладі.

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Для більшості батьків народження дитини з особливостями розвитку (дитини з інвалідністю) стає справжнім випробуванням. Прийняти проблему, навчитися жити з нею, не розгубитися в складних життєвих обставинах,а головне – побачити майбутнє своєї дитини – це дуже складна, але необхідна умова для подальших дій батьків.
Але не всі батьки гоготові до такого випробування, не всі знають, що і як правильно робити аби зарадити своєму малюкові. Куди ж можна звернутися за допомогою? Чи можна влаштувати дитину у навчальний заклад? Постає безліч питань. Тому батькам необхідно звертатися за допомогою до відповідних фахівців, які нададуть дієву допомогу, потрібну інформацію тощо.
Як свідчить світова статистика збільшується кількість народжених дітей з порушеннями психофізичного розвитку. На сьогодні в Україні таких осіб близько 12 % від загальної кількості дітей віком до 18 років. Що раніше пропонувалося батькам таких дітей? Перебування у спеціалізованих школах-інтернатах, реабілітаційних центрах і т.д. Але це ще більше погіршувало ситуацію. Ізоляція від навколишнього життя, здорових ровесників, сім΄ї, перешкоджають розвитку дитини, знижують її адаптивні можливості. Тому, все більше батьків дітей з особливими потребами обирають для своїх дітей таку форму освіти, як інклюзивне навчання в умовах ДНЗ або ЗНЗ.

Що таке інклюзивне навчання? Які його особливості? Давайте обговоримо це питання...

Автор: 

Левшина Оксана Михайлівна, практичний психолог Лозівського ДНЗ №5.

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі