Користувацький вхід

Розробка уроку з математики «Вправи на засвоєння таблиць додавання і віднімання в межах 10. Задачі на знаходження суми і остачі»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Анотація
на урок математики в 1 класі.
Урок проведено в 1-А класі КЗ «Веселівська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1» смт. Веселе, Веселівського району, Запорізької області.
Вчитель: Пенязь Тетяна Василівна.
Тема уроку. Вправи на засвоєння таблиць додавання і віднімання в межах 10. Задачі на знаходження суми і остачі.
Мета уроку. Вправляти в табличному додаванні і відніманні в межах 10; розвʼязання, складання математичних виразів; повторити назви компонентів дій додавання і відніманні; вправляти у розвʼязанні задач на знаходження суми та остачі; сприяти виробленню умінь складати задачі за малюнком і запитанням; формувати вміння застосовувати математичне мовлення.
Розвивати пізнавальний інтерес, емоції учнів (за допомогою створення ситуації здивування, радості, зацікавленості), уміння долати труднощі.
Виховувати акуратність, дисциплінованість, зосередженість; викликати почуття колективізму, відповідальності, радості за виконання роботи; ство -рити умови для комфортної роботи учнів в класі.
Урок застосування умінь і навичок.
Урок починається з гранування слова математика. Це дає можливість зацікавити дітей, показати, що математика серйозна наука, знання якої потрібні в житті. Урок проводиться в ігровій формі – подорож по Математичному морю – це викликало у дітей почуття здивування, радості, зацікавленості. Всі етапи уроку логічно повʼязані один з одним. На уроці використані словесні, наочні, практичні методи; інтерактивні вправи – гронування, гра «Шифрувальники», гра «Хто більше», гра «Конструктори», «Мікрофон»; колективна і індивідуальна робота, робота в групах та парах, самостійна та фронтальна робота. Були задіяні різні види перевірок: самоперевірка, взаємоперевірка. Використовується багато яскравої наочності, що захоплює дітей і підштовхує їх до активної старанної роботи.
Управлінська діяльність на уроці була направлена на максимальне засвоєння учнями даного матеріалу та реалізацію триєдиної мети уроку. Діти були уважними, старанними, активними. Всі їх дії були направлені на досягнення результату.
Стиль взаємодії та спілкування з учнями був дружній, партнерський. Це сприяло встановленню на уроці сприятливої психологічної атмосфери, спонукало на досягнення високих результатів. На уроці вдалося реалізувати поставлену мету. В кінці уроку діти піднялися по «сходинках успіху» до вершини.
Працездатність на протязі всього уроку забезпечувалась за рахунок реалізації системно-діяльнісного підходу, різноманітних завдань, частої зміни видів завдань. Уникнути психоемоційного перевантаження, що важливо з позиції здоровʼязбереження дітей, дозволили фізкультхвилинка, можливість пересувати по класній кімнаті для роботи в групах, вихід до дошки.

Директор школи Олешко М.П.

Автор: 

Пенязь Тетяна Василівна
вчитель початквих класів
комунального закладу «Веселівська загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів №1 Веселівської селищної ради»

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі