Користувацький вхід

Виховний тренінг «Піраміда потреб Маслоу» (презентація)

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

«Піраміда Маслоу» - неофіційна назва теорії мотивації, розробленої в 1950-ті роки ХХ століття видатним американським психологом Абрахамом Харольдом Маслоу. В основі теорії мотивації (піраміди) Маслоу лежить теза про те, що поведінка людини детерміновано рядом базових потреб, які можна вибудувати в певній ієрархії.
Прагнення у великій мірі визначають поведінку людей. Для розуміння людської природи важливо враховувати потреби різних рівнів. У такому випадку вдасться знайти пояснення більшості вчинків людей. Слід обмовитися, що піраміда потреб Маслоу - це лише модель будови мотивів особистості. Що абсолютно не означає редукцію попереднього рівня з досягнення наступного. Особистість, яка прагне до загального добробуту, все так же бажає мати близькі стосунки, так само відчуває голод і спрагу.
Піраміда потреб Маслоу несе в собі інформацію про те, що людині властиве прагнення розвиватися і самоактуалізуватися. Однак це можливо лише у випадку, якщо поточні потреби задоволені.

Автор: 

Маловічко Світлана Миколаївна
вчитель І кваліфікаційної категорії
Почапинського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів» Лисянської районної ради Черкаської області

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі