Користувацький вхід

Науково-дослідницька робота учнів 10 класу з фізики «Вирощування кристалів кухонної солі»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Сучасні технології вимагають все більше знань і, звичайно, наробок в галузі технологій конструкційних матеріалів. Штучне виготовлення дорогоцінних каменів має не тільки академічний інтерес і експериментатори ведуть дослідження в цій захоплюючій області майже безупинно відтоді, коли Годену вдалося одержати зерна кристалічного корунду. Штучно вирощені кристали застосовуються практично у всіх галузях оптики, хімії, біології, приладобудування, наприклад, призма з синтетичного кварцю використовується у реєструючому спектрофотометрі «Specord-uv-vis», який служить для реєстрації коефіцієнта (чистого) пропускання в залежності від хвильового числа. Монокристали кремнію використовуються майже у всіх оточуючих нас Ґаджетах.
Тому я рекомендую учням самостійно не просто набути навички по вирощуванню кристалів, а й дослідити певні закономірності в їхніх властивостях та застосуванні в залежності від умов вирощування.

Автор: 

Кульбака Тетяна Володимирівна
вчитель фізики
Вугледарського навчально-виховного комплексу «Політехнічний ліцей – загальноосвітня школа І – ІІ ступенів» Донецької області

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі