Користувацький вхід

Методична розробка відкритого нетрадиційного заняття з хімії «Характеристика розчинів. Загальні властивості»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Подаються матеріали(методична розробка) проведеного нестандартного заняття з фізичної і колоїдної хімії на тему: "Характеристика розчинів. Загальні властивості".
Оскільки, заняття проводилося в групі студентів, що навчаються за спеціальністю "Харчові технології", то дана тема висвітлювалася крізь призму цієї спеціальності. Заняття проводилося у вигляді засідання технологів-вчених і практиків у кафе "Хімічна кухня".
Група попередньо була поділена на підгрупи, кожна з яких підготувала певне питання теми("страву"). Учасник групи знайомив присутніх "з технологією приготування певних страв", пояснюючи певне питання. Присутні "куштували і засвоювали страви", розв'язуючи певні завдання.
Учасники засідання працювали під керівництвом експертної групи, яка проводила "дегустацію" (актуалізацію опорних знань), підбивала підсумки роботи підгруп та запропонувала "десерт і фірмову страву морозиво" (розв'язування задач і кросворду).
Окремо "подається" роздатковий матеріал "Меню", з яким працювали студенти.
Такий вид заняття створює у студентів позитивний емоційний настрій, сприяє великій активності студентів, формує інтерес до дисципліни, прищеплює любов до професії.
Думаю, що представлена методрозробка зацікавить викладачів коледжів, училищ, вчителів шкіл.

Автор: 

Гаврилюк Галина Йосипівна
викладач хімії
Тернопільського коледжу харчових технологій і торгівлі

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі