Користувацький вхід

Самостійні роботи на уроках хімії (Перевірка знань учнів за допомогою таблиць)

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Самостійні роботи на уроках хімії

Перевірка знань учнів за допомогою таблиць (Хімія 7,8 клас)

____________ В. Ф. Веремчук, вчитель біології та хімії ЗОШ І –ІІІ ст. с.Судче. Волинської обл.

Самостійні роботи на уроках хімії, як і будь – який інший з відомих методів, наприклад, метод проектів, бесіда чи лекція, є певним видом цілеспрямованої спільної діяльності вчителя й учнів і поправу займає своє місце в загальній системі ефективних методів навчання. Це певна робота, виконується зазвичай без безпосередньої участі вчителя, але за його завданнями у спеціально відведений час.
Доведено, що самостійна робота відіграє велику роль у формуванні й розвитку навчальних умінь та навичок, що є досить актуально в наш час.
Для організації самостійної роботи учнів з хімії я постійно намагаюся розробляти різноманітні завдання, вправи, задачі, запитання для вдосконалення знань учнів та інші форми завдань. І давно переконалась, на власному досвіді, що самостійна робота завжди дає змогу досягати поставлених завдань мети уроку, інколи результати вражають навіть самих учнів. У своїй діяльності використовую різноманітні форми самостійних робіт.
Та найефективнішими, для мене - це метод учнівського експерименту, робота з текстом, вивчення роздавального матеріалу, проведення «хімічних диктантів» з різноманітною формою записів, зокрема, графічний диктант.
Пропоную завдання для перевірки знань учнів за допомогою таблиць. Це досить зручно, значно з економить час на уроці, оскільки, учні тільки заповнюють відповідні колонки таблиць і не роблять при цьому зайвих записів у зошитах, які нерідко бувають із граматичними помилками. Запропоновані самостійні роботи можна проводити на різних етапах уроку.

Автор: 

Веремчук Валентина Федосіївна

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі