Користувацький вхід

Останні публікації

Охорона навколишнього середовища. Дитина і навколишній світ. Середня група

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Програмовий зміст: ознайомити дітей із проблемою забруднення навколишнього середовища; підвести до розуміння необхідності охорони довкілля; розвивати логічне мислення, уяву, вміння робити прості висновки, міркувати; виховувати дбайливе ставлення до природи; навчати дітей правильно оцінювати дії героїв творів В. Сухомлинського.

Хід заняття
Вихователь. Сьогодні Розумничка йшла до дитячого садка і побачила велику купу сміття, яке лежало на нашому майданчику. Вона все зібрала і принесла у садочок. Давайте розглянемо. Сміття буває різним: природного походження та зроблене людиною.

Гра «Поклади правильно»
Діти розкладають сміття на дві купки: природне сміття, і сміття, зроблене людиною.

Вихователь. Діти, а як ви думаєте, де можна використати торішнє листя, гілочки, шматочки кори. Правильно, це все — будиночки для зимівлі комах.

Гра «На листочок, під листочок»
Діти розбирають комах і звірів і розкладають їх за призначенням із використанням опалого листя: комахи — під листочок, звірі — на листочок-підстилку.

Вихователь. А це що за сміття? (Сміття, яке залишили люди.) Воно корисне чи шкідливе для здоров’я? Чому? (Відповіді дітей.)

Розумничка. Молодці, дітки, я знала, що у вашому садочку всі дітки вчаться любити і берегти природу.

Гра «Дамо старим речам нове життя»
Діти фантазують на цю тему і придумують, як можна зробити зі старих речей нові, а потім розглядають вироби, які виготовили з батьками. Діти дарують ці речі Розумничці.

Підсумок

Розумничка. Дякую вам, діти, за цікаві подарунки. Дорослі і справді піклуються про довкілля, бо вода, земля й повітря повинні бути чистими. Щоб росли красиві квіти і співали пташки.

Природа нам, як рідний дім.
Вона усім, як мати
Щоб лад завжди був у домі тім,
Про неї треба дбати.

Автор: 

Карпюк Тамара Іванівна ,
вихователь ДНЗ №5 "Золота рибка"
м. Первомайськ

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі