Користувацький вхід

Методична розробка уроку на тему: "Підсумкова контрольна робота"

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Тема уроку: Підсумкова контрольна робота
Мета:
Навчальна: узагальнення знань учнів по предмету: етапи розвитку та сфери застосування інформаційних технологій; різновиди інформаційних систем; структуру інформаційної системи.
Розвиваюча: розвивати увагу, пізнавальний інтерес, уміння планувати свою роботу та оцінювати результати своєї праці та одногрупників.
Виховна: виховувати світоглядні позиції, інтерес до пізнання інформаційного простору.
Тип уроку: контроль і корекція знань.
Обладнання: мультимедійні проекти, ПК, картки- завдання з тестами, таблиці оцінювання презентацій, таблиця для фіксування продажу лотів.
Хід уроку
І. Мотивація навчання учнів.
1.1. Організаційний момент (3хв.)
Доброго дня. Скажіть, будь-ласка, хто відсутній (викладач робить запис в журналі).
І.2. Оголошення теми та мети уроку (2 хв.)
Відкрийте свої зошити, запишіть сьогоднішнє число і тему уроку:
«Підсумкова контрольна робота»
ІІ. Активізація опорних знань учні
Френсіс Бекон сказав, що знання –це сила.
Протягом всього курсу ви активно приймали участь на уроках. Показували високі результати. На сьогоднішньому підсумковому уроці мені не просто хотілося б перевірити ваші знання з предмету, але і побачити як ви уміло застосовуєте свої уміння на практиці, виявляючи інтерес до пізнання інформаційного простору.
Айзенк Азімов влучно зауважує: «Я не відчуваю страху перед комп’ютерами, але жахаюсь їх відсутності». Чи згодні ви з його висловом?
Погоджуюсь з вами, що не можливо уявити собі сучасне життя без застосування інформаційних технологій.
Цей урок проведемо у три етапи.
2.1. І етап – тестування. Публіцій Сір наголошував, що краще зовсім не знати чого-небудь, ніж знати погано. Рівень своїх знань ви покажете відповідаючи на тестові завдання. У зошитах запишіть І етап – тест і знаходите одну правильну відповідь.(Викладач роздає картки із завданнями, додаток 1.) На виконання роботи відводиться 7 хвилин. Час пішов. Час вичерпано – передайте зошити з останніх парт на першу.
2.2 ІІ етап – творчий. Найбільшого успіху досягає той, хто краще володіє знаннями. Випереджувальним завданням було підготувати міні-проект. 5 учнів можуть зараз захистити їх та отримати додаткові бали. На захист кожного проекту відводиться 2-3 хвилини. У своїй папці відкрийте презентацію, а в цей час всі інші зверніть увагу, що у вас на столах лежать таблиці для оцінювання проектів(додаток 2). Ваше завдання: оцінити і заповнити таблицю. Проекти інших я перегляну після уроків і оціню. Бажаючі, будь-ласка.
2.3 ІІІ етап - аукціон. Мета: отримати додаткові бали. За активну участь на всіх уроках я вам даю 12 балів на всі 4 питання. Ви їх можете витрачати на одне питання, або на всі. Правильна відповідь – це плюс стільки ж балів, не правильна – мінус. Фіксувати продаж питань буде майстер Олена Олександрівна (додаток 3). Пройдіть будь-ласка. Проводити аукціон буде Анастасія.
1. Коштує 3 бали. Хто купує? Хто дасть більше? 1,2,3 … продано. Увага – питання:
Назвіть підприємства Бердянська, де є станки з ЧПУ?
2. Коштує 3 бали. Хто купує? Хто дасть більше? 1,2,3 … продано. Увага – питання:
Які комп’ютери об’єднує локальна мережа?
3. Коштує 3 бали. Хто купує? Хто дасть більше? 1,2,3 … продано. Увага – питання:
Яка особливість мобільної сотової мережі?
4. Коштує 3 бали. Хто купує? Хто дасть більше? 1,2,3 … продано. Увага – питання:
Назвіть типи датчиків?
Олено Олександрівна прошу дати таблицю з результатами торгів. Анастасіє, дякую за роботу.
ІІІ. Аналіз робіт. Оцінка знань учнів
Я задоволена вашою роботою. Найбільш активними були … Цікаву інформацію при захисті проекту надали … Сподобався азарт при проведенні аукціону …. Сьогодні ж я перевірю тестові завдання, ваші міні-проекти, врахую результати торгів і виставлю підсумкову оцінку в журнал.
VІ. Домашнє завдання: не задаю, бо це останній урок з предмету, але раджу слідкувати за новинками інформаційних технологій за вашим фахом.
Усім вдячна за роботу.

Автор: 

Іщик Валентина Єлисеївна, викладач, ДНЗ "Бердянський МПЛ"

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі