Користувацький вхід

Використання міжпредметних зв'язків

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Особистісно орієнтоване навчання розкриває приховані таланти, індивідуальність кожної дитини

Особистісно орієнтоване навчання розкриває приховані таланти, індивідуальність кожної дитини, тому варто використовувати міжпредметні зв’язки:
ГЕОМЕТРИЧНО-БОТАНІЧНА ЗАГАДКА
Цей термін з геометрії ми знаєм:
на коло схожа замкнута крива.
А справа лиш наліво прочитаєм -
стан яблука, коли ласун зрива.
Що це таке? (Д.Білоус)
(Еліпс - спіле)
Педагог повинен враховувати психолого-педагогічні особливості кожного учня: як він включається у процес виконання завдань, як довго може їх виконувати, творчий потенціал учня та вміння здійснювати самоконтроль навчальної діяльності. Школярам, які втомлюються на уроці, можуть відволікатися та бути неуважними, слід запропонувати роботу в групі з учнями, які більш уважні та мають вищу працездатність. Це стимулюватиме слабших до більш активної навчальної діяльності, а для сильніших учнів - це можливість розвинути організаторські здібності, лідерські якості. Тому учителю доцільно використовувати такі форми роботи, як уроки-змагання, уроки типу КВК, урок взаємонавчання учнів, уроки-аукціони знань.
Так, наприклад, для повторення певної теми можна вдатися до уроку типу КВК. Структура його така:
1 конкурс – розминка-розповідь за темою уроку. Учасники двох команд по черзі переказують теоретичний матеріал, ілюструють його прикладами.
2 етап – конкурс „Перевірка домашньої роботи” (домашнє завдання повинно мати творчий характер. Може бути розіграна інсценівка тощо).
3 конкурс – виконання завдань (можна тестового характеру) з вибором однієї правильної відповіді. Кожна команда отримує рівнозначні завдання.
Можна цей етап провести, використовуючи сигнальні картки «Так» / «Ні». Вчитель читає твердження. Учні слухають, на кожне твердження сигналізують картками «Так» / «Ні».
4 етап – це конкурс „капітанів”. Учні залюбки грають у мовні ігри (окреме завдання для кожної команди). Наприклад: один учасник виходить з кабінету, а інші після його повернення натяками підказують відповідь. Учень може задавати питання, а члени його команди – лише сигналізувати картками «Так» чи «Ні». Переможе та команда, учасники якої дадуть відповіді швидше і точніше.
5 етап – конкурс художників та акторів. Творчі завдання базуються на використанні мовного матеріалу.
6 етап – підсумок уроку, відзначення і нагородження переможців.
Апробовані нами форми роботи і прийоми виховують в учнів інтерес до мови як цікавої науки.

Автор: 

Шушунова Тетяна Андріївна

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі