Користувацький вхід

Урок з правознавства

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Розробка конспекту уроку основ правознавства з теми "Право на освіту"
для 9 класу. Конспект містить розгорнуті завдання для учнів та додатковий матеріал для вчителя з чітким визначенням мети та завдань уроку.
У сучасних умовах українського суспільства правова освіта є одним з найважливіших чинників розвитку особистості, становлення громадянського суспільства і демократичної правової держави, умовою формування правосвідомості громадянина. Вона спрямована на отримання знань, навичок, ставлень і ціннісних орієнтацій, необхідних людині для ефективного соціального функціонування, реалізації її життєвих цілей і завдань.
Під час вивчення теми реалізуються завдання визначенні програмою
1) ознайомлення учнів з правом, його важливою роллю в житті суспільства, сприяння усвідомленню ними найбільш важливих понять і термінів юридичної науки;
2) вироблення в учнів уміння використовувати правові знання для реалізації і захисту своїх прав, свобод та законних інтересів; оцінювати і регулювати свої взаємини з іншими; здійснювати вибір моделі поведінки у повсякденних життєвих ситуаціях, орієнтуючись на норми права, що стосуються неповнолітніх.
Під час розкриття теми використовуються різноманітні методи навчання, які сприяють формуванню правової культури учнів.
Робота в парах, малих групах допомагає залучити до активної діяльності усіх учнів, що є важливим. Саме такі форми роботи сприяють розвитку різних компетентностей, які є важливими у житті.
На уроці формуються навчальні, пізнавальні, інформаційні, комунікативні та життєві компетенції.

Автор: 

Пузікова Тетяна Миколаївна, учитель суспільних дисциплін Бахмутської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5 з профільним навчанням

Додайте файл з матеріалом до Вашої публікації.

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі