Користувацький вхід

Правове виховання на уроках математики

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Одним із аспектів усебічного розвитку особистості є висока правова культура. Адже не можна вважати фізично здорову людину гармонійно розвиненою, якщо вона, маючи широкі знання, добре працюючи або навчаючись, порушує закони, права. Здатність людини розуміти правила співжиття і вимоги законів та відповідно поводитися не є вродженою, вона формується під впливом спеціальних виховних заходів.
Необхідність організації правового виховання учнівської молоді зумовлена розбудовою правової держави, існування якої немислиме без відповідного рівня правової культури її громадян.
Метою правового виховання учнів є формування в них правової культури громадянина України, що складається зі свідомого ставлення до своїх прав і обов'язків перед суспільством і державою, закріплених у Конституції України, з глибокої поваги до законів і правил людського співжиття, готовності дотримуватися й виконувати їх вимоги, боротьби з порушниками законів. Прилучення учнів до правової культури збагачує їх духовне життя, а знання ними своїх прав і обов'язків розширює можливості їх самореалізації. Правове виховання зміцнює життєву позицію, підвищує громадянську активність
На уроках математики у 5-6 класах я розповідаю учням про певні Закони України, пропоную розшифрувати назви документів та визначити правові відносини між персонажами математичних задач.
Завдання правового виховання: формування політичної та правової культури засобами громадянської освіти, яка дає знання про політичні системи і владу на всіх рівнях суспільного життя, про закони та законодавчі системи; виховання поваги до Конституції України, законодавства, державної мови.

Вчитель математики
Жорнівського НВК Вознюк В. З.

Автор: 

Вознюк Віктор Зіновійович
учитель математики
Жорнівського навчально-виховного комплексу «загальноосвітня школа І – ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Дубенської районної ради Рівненської області

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі