Користувацький вхід

Розробка уроку літератури рідного краю "Мій рідний край,моя земля"

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


1

Літературне краєзнавство – це специфічна галузь науки про літературу, предметом якої є вивчення фольклорної спадщини та літературних творів, художніх образів, навіяних природою, історичними подіями, традиціями, звичаями, побутом і людьми певного краю.
Мета уроку літературного краєзнавства – ознайомити учнів із творчістю письменників-земляків, розвивати інтерес до літератури рідного краю, удосконалювати навички виразного читання і зв’язного мовлення, формувати вміння сприймати текст на слух, аналізувати поетичні твори, висловлювати власні міркування щодо прочитаного, передавати свої відчуття, розвивати творчу уяву й образне мислення, виховувати любов до Вітчизни, до рідного краю, гордість за батьківську землю, прагнення примножувати її красу і багатства.
Урок був проведений у формі зустрічі. Для реалізації завдань були використані різні форми і методи роботи; слово вчителя, бесіда, «незакінчене речення», виразне читання, «поділися враженням», передбачення, ігрова хвилинка, самостійна робота ( виконання тестових завдань), робота у групах із завданнями , що їх учні готували до уроку.

Автор: 

Білянська Валентина Іванівна,учитель української мови та літератури Білолуцької ЗОШ І-ІІ ступенів

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі