Користувацький вхід

ІНТЕРАКТИВНІ МЕТОДИ НАВЧАННЯ ТА ЇХ ЗАСТОСУВАННЯ НА ЗАНЯТТЯХ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


1

Актуальність. На сьогоднішній день, для викладача–словесника необхідним є аналіз та практичне застосування методів навчання, сучасних методичних прийомів, які вироблялись та створювались протягом тривалого часу. Однак, важливим також є творчий та інноваційний підхід до методики викладання української мови.
Під методами навчання в науковій літературі розуміють як професійну діяльність викладача, спрямовану на застосування різних способів для досягнення певних позитивних результатів, навичок та вмінь з певного предмету.
Для того, щоб процес вивчення державної мови був цікавим, викладачу необхідно цілеспрямовано та цікаво проводити свої заняття, застосовуючи на заняттях сучасні методи інтерактивного навчання. Саме тому, сучасні викладачі дуже часто замислюються над тим, як зробити сучасне заняття інформативним, цікавим та пізнавальним. Досліджуючи сучасну педагогічну літературу, можливо відзначити, що зацікавити, вмотивувати студентів до вивчення предмету можна шляхом уникнення одноманітності, шаблонності в роботі, використання таких форм, методів навчання, які збуджують пізнавальний інтерес і стимулюють самостійне мислення.
Метою даної доповіді є теоретичне обґрунтування переваг використання інтерактивних технологій навчання на заняттях української мови, розгляд сучасних методів інтерактивних технологій; визначення та аналіз найбільш перспективних педагогічних технологій, що широко застосовуються у викладанні української мови.
Виклад основного матеріалу. В умовах розвитку освіти, актуальним стає самостійний розвиток особистості студента. У сучасному суспільстві джерелом знань може виступати не тільки викладач, а йкомп'ютер, телевізор, відео. Такі способи освіти отримали назву інтерактивних технологій.

Автор: 

Істратова Анастасія Михайлівна, викладач, Маріупольський коледж Донецького національного університету економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі