Користувацький вхід

Води суходолу Північної Америки.

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Води суходолу Північної Америки.
Мета:
Навчальна: познайомити школярів з найбільшими річковими системами Північної Америки, їх живленням та режимом, характером течії річок; показати роль снігового й льодовикового живлення у водному режимі; дати характеристику найбільшим озерам материка, акцентувавши увагу на походження їх улоговин; звернути увагу на значення водойм Північної Америки для природи та господарської діяльності населення; наголосити на екологічних проблемах Міссісіпі, Колорадо та Великих Американських озер; удосконалювати навички роботи з картами атласу.
Розвиваюча: розвивати у школярів інтерес до вивчення географії, вводячи в урок елементи цікавої географії та інтерактивні форми роботи. Розвивати логічне мислення учнів, вміння обґрунтовувати свої погляди, робити висновки та порівняння. Розвивати вміння учнів вільно користуватися різними джерелами географічних знань (підручником, картами атласу, малюнками, схемами), аналізувати та зіставляти їх.
Виховна: сприяти формуванню світоглядних ідей про взаємозв’язки та єдність компонентів природи на основі матеріалу про вплив кліматичних умов на живлення та режим річок, а рельєфу – на характер їх течії; сприяти екологічному вихованню учнів, на основі матеріалу про екологічні проблеми внутрішніх водойм Північної Америки та необхідності їх охорони, виховувати зацікавленість у вивченні курсу географії.
Обладнання: презентація, фізична та кліматичні карти Північної Америки, атласи, підручники, блок-схеми, картки самооцінки.
Тип уроку: комбінований.
Форма уроку: урок-подорож.

Автор: 

Андрусик Валентина Іванівна
вчитель географії
ОНЗ Апостолівська ЗШ І - ІІІ ступенів №1

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі